Πτώση Αντόνοφ – Μήνυμα του 112 στους κατοίκους: «Κλείστε πόρτες, παράθυρα και κλιματιστικά»


Η ΕΡΤ μετέδωσε ότι η υπηρεσία ενημέρωσης για έκτακτες ανάγκες, το γνωστό «112», πρόκειται να στείλει μήνυμα-σύσταση στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Καβάλας.

Συγκεκριμένα, πρόκειται να σταλεί σύσταση στους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους με κλειστές τις πόρτες και τα παράθυρα και να μην κάνουν χρήση του κλιματιστικού, έτσι ώστε να μην «μπουν» μέσα οι «επικίνδυνες, τοξικές αναθυμιάσεις» που εκλύονται από το φλεγόμενο αεροσκάφος.

Παράλληλα, ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση στο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στο δημαρχείο της Ελευθερούπολης. Σε δήλωσή του, o δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης, δήλωσε ότι οι έρευνες του Στρατού θα ξεκινήσουν με το πρώτο φως της ημέρας.

Ο κ. Αναστασιάδης ανακοίνωσε ότι θα αποσταλεί μήνυμα από το 112 στους κατοίκους των Αντιφιλίππων και του Παλαιοχωρίου.

Επισημαίνεται ότι μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη ενημέρωση για το τι μπορεί να ήταν το «επικίνδυνο φορτίο» που βρίσκονταν εντός του μοιραίου Antonov-12.

Στην περιοχή πολύ έντονη είναι η μυρωδιά καμένου καυσίμου, ενώ πυκνό είναι και το σύννεφο καπνού, ωστόσο οι εστίες φωτιάς είναι πολύ μικρές και δεν υπάρχει κίνδυνος αναζωπύρωσης καθώς η πυροσβεστική έχει δημιουργήσει ένα προστατευτικό πλέγμα για να αποτραπεί οποιοσδήποτε τέτοιος κίνδυνος.

Από την επιβάρυνση της ατμόσφαιρας, δύο Πυροσβέστες που ήταν κοντά στο σημείο του δυστυχήματος αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα και μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ