Αγία Μαρίνα: Μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας η 17η Ιουλίου


Στις 17 Ιουλίου η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τη μνήμη της Αγίας Μαρίνας. Η Μαρίνα γεννήθηκε στην Αντιόχεια της Πισιδίας από ειδωλολάτρες γονείς. Σε ηλικία δώδεκα ετών, η Μαρίνα έμαθε για τον Κύριο Ιησού Χριστό πώς ενσαρκώθηκε της Παναγίας Παρθένου και πώς έκανε πολλά θαύματα, υπέστη θάνατο στον Σταυρό και αναστήθηκε ένδοξα. Η νεαρή της καρδιά φλεγόταν από αγάπη για τον Κύριο και ορκίστηκε ότι δεν θα παντρευτεί ποτέ, και μέσα στην ψυχή της επιθυμούσε περαιτέρω να υποφέρει για τον Χριστό και να βαπτιστεί στο αίμα του μαρτυρίου.

Ο πατέρας της τη μισούσε για την πίστη της και δεν τη θεωρούσε κόρη του. Ο αυτοκρατορικός βουλευτής Ολύμπριος, μαθαίνοντας από τη Μαρίνα ότι ήταν χριστιανή, στην αρχή επιθυμούσε να γίνει γυναίκα του. Όταν η Μαρίνα αρνήθηκε, τη διέταξε να υποκλιθεί μπροστά στα είδωλα. Η Αγία Μαρίνα απάντησε: “Δεν θα προσκυνήσω ούτε θα προσφέρω θυσία στα λαχανιασμένα και νεκρά είδωλα, που δεν αναγνωρίζουν τον εαυτό τους και δεν ξέρουν ότι τα τιμούμε ή τα ατιμάζουμε. Δεν θα τους δώσω την τιμή που ανήκει μόνο στον Δημιουργό μου”.

Τότε ο Ολύμπριος υπέβαλε τη Μαρίνα σε σκληρά βασανιστήρια και την έριξε στη φυλακή, εντελώς καλυμμένη με πληγές και αίματα. Στη φυλακή, η Μαρίνα προσευχήθηκε στον Θεό. Μετά την προσευχή της, της εμφανίστηκε ο διάβολος με το πρόσχημα ενός φρικτού φιδιού που τυλίχτηκε γύρω από το κεφάλι της. Όταν έκανε το σημείο του Σταυρού, το φίδι έσκασε και εξαφανίστηκε. Έπειτα τυλίχθηκε από ένα ουράνιο φως, και της φάνηκε ότι οι τοίχοι και η οροφή της φυλακής εξαφανίστηκαν και εμφανίστηκε ένας λαμπερός, πανύψηλος σταυρός. Ένα λευκό περιστέρι σκαρφάλωσε πάνω στο σταυρό, βγάζοντας μια φωνή που έλεγε: “Να χαίρεσαι Μαρίνα, το λογικό περιστέρι του Χριστού, κόρη της Σιών στα ψηλότερα, γιατί η μέρα της χαράς σου πλησιάζει”.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ