H Piraeus Real Estate, τα ακίνητα Κυριακού, η SWAT και ο Κικίλιας παντός καιρού


Το Newsbomb.gr μέσα από τη στήλη «Over the Counter», φιλοδοξεί να προσφέρει στους αναγνώστες του μια σταθερή πηγή πληροφόρησης για τα τεκταινόμενα στο οικονομικό, επιχειρηματικό και χρηματιστηριακό παρασκήνιο της χώρας.

Η Πειραιώς Διαχείριση Ακινήτων

Στις 15 Ιουλίου καταχωρίσθηκε στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ) η έγκριση της σύστασης της νέας ανώνυμης εταιρείας Πειραιώς Διαχείριση Ακινήτων (Piraeus Real Estate Management), η οποία προήλθε από την διάσπαση της Τράπεζας Πειραιώς, με απόσχιση του αυτοτελούς, αυτοδύναμου και ανεξάρτητου κλάδου διαχείρισης ακινήτων της τράπεζας. Σύμφωνα με τον ισολογισμό μετασχηματισμού και την έκθεση αποτίμησης, η καθαρή αξία του κλάδου διαχείρισης ακινήτων που μεταβιβάσθηκε από την Τράπεζα Πειραιώς στην Piraeus Real Estate Management, προς σύσταση της τελευταίας, ανέρχεται σε 750.000 ευρώ. Το σύνολο του ανωτέρω ποσού αποτελεί το μετοχικό κεφάλαιο της Piraeus Real Estate Management. Σήμερα, το χαρτοφυλάκιο ακινήτων του Ομίλου της Πειραιώς αποτιμάται σε 3,2 δισ. ευρώ. Εξ αυτών, ακίνητα αξίας 2,1 δισ. ευρώ ανήκουν στην Τράπεζα Πειραιώς, ακίνητα αξίας 0,8 δισ. ευρώ έχουν μεταφερθεί στο Project Terra, ενώ ακίνητα αξίας 0,3 δισ. ανήκουν στην Trastor. Στόχος είναι το 2025, η συνολική αξία του χαρτοφυλακίου ακινήτων του Ομίλου θα ανέρχεται σε 2,2 δισ. ευρώ, από 3,2 δισ. ευρώ σήμερα.

Τα ακίνητα της Όραμα

Ολοκληρώθηκε προ ημερών η διασυνοριακή συγχώνευση δύο εταιρειών συμφερόντων του ιδιοκτήτη του ΑΝΤ1 Θοδωρή Κυριακού, οι οποίες διαχειρίζονται ακίνητα του εφοπλιστή – καναλάρχη. Πρόκειται για την Όραμα Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Κτηματική Εταιρεία που απορρόφησε την μητρική κυπριακή της εταιρεία K Group Properties Limited. Η συγχώνευση έγινε για λόγους οικονομίας κλίμακος, καθώς κρίθηκε ότι η διαχείριση των σχετικών ακινήτων θα μπορούσε να γίνει και από μια εταιρεία. Να σημειωθεί πως η Όραμα έχει υπό διαχείριση ένα ακίνητο στην οδό Θέτιδος στην Εκάλη, αξίας 6,3 εκατ. ευρώ περίπου και η K Group Properties Limited ένα ακίνητο στην οδό Υακίνθου στην Εκάλη αξίας 4,6 εκατ. ευρώ περίπου. Πλέον και τα δύο ακίνητα ανήκουν στην Όραμα Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Κτηματική Εταιρεία, διαχειρίστρια της οποίας είναι η Φωτεινή Ραξή, η πλέον στενή συνεργάτιδα του Θοδωρή Κυριακού.

Η SWAT και οι επενδύσεις Κολομπανί

Ο Ζαν-Ντανιέλ Κολομπανί, συνάδελφος δημοσιογράφος, που ζει πολλά χρόνια στην Ελλάδα και ο οποίος τις εποχές των Μνημονίων ήταν παρεμβατικός ως ξένος ανταποκριτής, αλλά και πολιτικά δραστήριος – με το ΛΑΟΣ – είναι πλέον επικεφαλής του Win Group ενός επενδυτικού ομίλου με παρουσία στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Η Win Group έχει αναπτύξει δραστηριότητες στα MME, στο χώρο των μεταναστευτικών ΜΚΟ, των εκπαιδευτικών κολλεγίων και την τελευταία διετία στο χώρο των υπηρεσιών ασφαλείας και των αμυντικών συστημάτων. Η τελευταία της αυτή δραστηριότητα έχει ως βραχίονες δύο εταιρείες την SWAT SDISS ΕΠΕ και την SWAT ΕΠΕ. Μάλιστα η SWAT SDISS ΕΠΕ σχεδιάζει μια φιλόδοξη επένδυση στην Αυλίδα. Πρόκειται για μια νέα μονάδα παροχής υπηρεσιών συμβουλών σε θέματα ασφάλειας, στην οποία θα επενδυθούν αρκετά χρήματα. Συνολικά 2,3 εκατ. ευρώ. Το έργο κρίθηκε σημαντικό από το υπουργείο Ανάπτυξης και θα επιχορηγηθεί με 737.201 ευρώ από τον αναπτυξιακό νόμο. Να σημειωθεί πως η μέτοχος των SWAT SDISS ΕΠΕ και SWAT ΕΠΕ είναι η κυπριακή εταιρεία με M.G.H. MARSHAL GRANTS HOLDING LTD, η οποία έχει ως διευθυντή τον Michael Crawford Flett, manager επιχειρήσεων, ο οποίος έχει συνεργασίες στην Ελλάδα με τις Capital Markets Experts και VC Virtus Capital Ltd.

Σε αναζήτηση parking

Σε αναζήτηση parking στο κέντρο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης βρίσκεται η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), για τη φύλαξη, στάθμευση και διανυκτέρευση των υπηρεσιακών αυτοκινήτων της, με την σχετική απόφαση του υπουργού Εσωτερικών και του Διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή να αιτιολογεί με αφοπλιστική ειλικρίνεια τους λόγους. Η απόφαση αναφέρει πως: «Επιτρέπεται η μίσθωση χώρου για φύλαξη, στάθμευση και διανυκτέρευση των υπηρεσιακών αυτοκινήτων που η χρήση τους έχει παραχωρηθεί δυνάμει οποιασδήποτε έννομης σχέσης ή ανήκουν κατά κυριότητα στην ΑΑΔΕ και εξυπηρετούν τις ανάγκες των υπηρεσιών που στεγάζονται σήμερα στην Αθήνα, στην οδό Καραγεώργη Σερβίας 8 και 10, στην οδό Ερμού 23- 25, στην περιοχή των Εξαρχείων, καθώς και της φορολογικής περιφέρειας Θεσσαλονίκης, που στεγάζεται σήμερα στην οδό Βασ.Ηρακλείου 38 (Τσιμισκή), για λόγους διασφάλισής τους, σε μισθωμένους – φυλασσόμενους ιδιωτικούς χώρους, λόγω αντικειμενικής αδυναμίας στάθμευσής τους σε ενιαίους και ασφαλείς δημόσιους χώρους». Κάποιος θα μπορούσε να εκλάβει την αναφορά σε έλλειψη ενιαίων και ασφαλών δημοσίων χώρων ως επίκριση και σε βάρος των Δημάρχων Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Κικίλιας παντός καιρού

Μπορεί να είμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού, ωστόσο ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας είναι παντός καιρού. Τι εννοούμε; Ο υπουργός υπέγραψε προ ημερών απόφαση με την οποία καθορίζονται οι προδιαγραφές ίδρυσης και κανονισμού λειτουργίας των χιονοδρομικών κέντρων. Η 12σελιδη απόφαση είναι εξαιρετικά περιγραφική τόσο για τις προδιαγραφές εγκαταστάσεων χιονοδρομίας, τις προδιαγραφές των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, τους αναβατήρες, τις διαδικασίες διάσωσης των επιβατών στους εναέριους αναβατήρες, τις υποχρεώσεις του φορέα του χιονοδρομικού κέντρου και τη χρήση των εγκαταστάσεων του χιονοδρομικού κέντρου. Ενδεικτικά, να σας αναφέρουμε πως η απόφαση Κικίλια προσδιορίζει μέχρι και το πως πρέπει να γίνονται οι προσπεράσεις των χιονοδρόμων. Όπως σημειώνεται, «ο χιονοδρόμος που ακολουθεί άλλον οφείλει να κρατάει τουλάχιστον 4 μέτρων απόσταση και τυχόν προσπέρασμα να γίνεται με τέτοιον τρόπο ώστε να μην βάλει σε κίνδυνο τον προηγούμενο ή τον επόμενό του».


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ