ΗΠΑ: Ένοπλος σκότωσε τρεις σε εμπορικό κέντρο της Ιντιάνα – Τον σκότωσε περαστικός


Σκηνές «Φαρ Ουέστ» σε εμπορικό κέντρο στην Ινδιανάπολη. Ένας άνδρας πυροβόλησε και σκότωσε τρεις ανθρώπους πριν πέσει νεκρός απο τα πυρά περαστικού πριν που οπλοφορούσε 

Ένας άνδρας πυροβόλησε και σκότωσε τρεις ανθρώπους όταν άνοιξε πυρ στην αγορά τροφίμωνενός εμπορικού κέντρου έξω από την Ινδιανάπολη, πριν πέσει νεκρός απο τα πυρά ενός περαστικού, δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας του Γκρίνγουντ Τζιμ Άισον.

Άλλοι δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν στο περιστατικό, που σημειώθηκε νωρίς το βράδυ στο εμπορικό κέντρο Greenwood Park Mall, μετέδωσε η Indianapolis Star.Ο πυροβολητής ήταν μόνος και είχε ένα τουφέκι και αρκετές γεμιστήρες, σύμφωνα με την εφημερίδα.

«Ο πραγματικός ήρωας της ημέρας είναι ο πολίτης [που] κρατούσε νόμιμα πυροβόλο όπλο σε αυτό το σημείο και μπόρεσε να σταματήσει τον δράστη σχεδόν μόλις ξεκίνησε», είπε ο αστυνομικός στους δημοσιογράφους. Περιέγραψε τον ένοπλο περαστικό ως έναν 22χρονο.

Τέσσερις από αυτούς που χτυπήθηκαν από πυροβολισμούς ήταν γυναίκες και ένας ήταν άνδρας, είπε ο επικεφαλής Ίσον. Ένα από τα δύο άτομα που τραυματίστηκαν είναι ένα 12χρονο κορίτσι, ενώ και οι δύο νοσηλεύονται σε σταθερή κατάσταση.

Η αστυνομία κατέσχεσε ένα ύποπτο σακίδιο που βρισκόταν σε ένα μπάνιο κοντά στο σημείο των πυροβολισμών. Οι αρχές δεν έδωσαν στη δημοσιότητα τα ονόματα των θυμάτων, του ένοπλου ή του περαστικού. Οι αγοραστές και οι υπάλληλοι του εμπορικού κέντρου διέφυγαν τρομαγμένοι στον ήχο των πυροβολισμών και έτρεξαν να κρυφτούν.

Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν εν μέσω εκτεταμένης ανησυχίας για τη συχνότητα των πυροβολισμών στις ΗΠΑ σε σχολεία, χώρους εργασίας και δημόσιους χώρους που γίνονται τακτικά πρωτοσέλιδα. «Είμαστε σοκαρισμένοι από ένα ακόμη περιστατικό ένοπλης βίας όπως αυτό στη χώρα μας» δήλωσε ο βοηθός αρχηγός της αστυνομίας της Ινδιανάπολης Κρις Μπέιλι.

Το Greenwood είναι ένα νότιο προάστιο στην Ινδιανάπολη με πληθυσμό περίπου 60.000 ανθρώπων. Ο δήμαρχος Mαρκ Μάγιερς ζήτησε από τους πολίτες να «προσευχηθούν [για] τα θύματα και τις δυνάμεις της τάξης». «Αυτή η τραγωδία πλήττει τον πυρήνα της κοινότητάς μας», είπε..

Πολλά περιστατικά ένοπλης βίας σημειώθηκαν τον Μάιο – σε ένα παντοπωλείο της Νέας Υόρκης, ένα δημοτικό σχολείο του Τέξας και μια παρέλαση για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας στο Ιλινόις – γεγονότα που αναζωπύρωσαν τη συζήτηση σχετικά με τους κανονισμούς για τα όπλα στις ΗΠΑ.

Η Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής των ΗΠΑ θα υιοθετήσει την προτεινόμενη νομοθεσία αυτή την εβδομάδα που θα απαγορεύει ορισμένα όπλα επίθεσης, ανέφερε η επιτροπή την Παρασκευή. Η πρόταση αυτή δεν αναμένεται να περάσει από τη Γερουσία.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ