Η σημασία του να επενδύσουμε σήμερα, στο μέλλον που θέλουμε να απολαμβάνουμε


Η αβεβαιότητα που χαρακτηρίζει την περίοδο που διανύουμε, κάνει τους περισσότερους από εμάς να βλέπουμε με λιγότερη αισιοδοξία και πιο πολύ άγχος το μέλλον μας. Διότι όταν δεν μπορούμε να προβλέψουμε τι θα γίνει αύριο, πώς γίνεται να σχεδιάσουμε ένα καλύτερο «αύριο» για εμάς και τα παιδιά μας; 

Αυτό είναι ένα ερώτημα που μας προβληματίζει συχνά και έντονα. Ωστόσο, μπορεί να μην είναι στο χέρι μας να ελέγξουμε πολλές καταστάσεις που λαμβάνουν χώρα γύρω μας, αλλά γνωρίζουμε σίγουρα σε ποιους τομείς θέλουμε να αισθανόμαστε περισσότερο ασφαλείς στο μέλλον.

Ποιοι είναι αυτοί οι τομείς; Είναι η αποκατάσταση των παιδιών μας, είναι η συνταξιοδότησή μας, είναι το μελλοντικό μας εισόδημα, είναι η ποιότητα της ζωής μας «αύριο», είναι τα επαγγελματικά μας σχέδια, αλλά και η διαχείριση των αποταμιεύσεων μας.

Το ζήτημα είναι, βέβαια, ότι για να απολαύσουμε όλα τα παραπάνω, καλούμαστε να επενδύσουμε σήμερα σε όλα όσα είναι σημαντικά και έχουν προτεραιότητα για εμάς. Και εδώ έρχεται το ερώτημα που μας απασχολεί περισσότερο: Πώς θα επενδύσουμε στην ποιότητα της ζωής μας, στο μελλοντικό μας εισόδημα, σε μία καλύτερη ζωή, όταν δεν διαθέτουμε ένα σημαντικό αρχικό κεφάλαιο; Με λίγα λόγια, πώς θα ζήσουμε ξέγνοιαστα σήμερα, φροντίζοντας παράλληλα για το μέλλον μας;

Σχεδιάζοντας τα επόμενα βήματά μας με «οδηγό» την ευελιξία

Τα καλά νέα είναι πως για να απολαύσουμε όλα τα παραπάνω και να είμαστε πραγματικά κάποτε σε θέση να «γευτούμε» τους καρπούς των μακροπρόθεσμων στόχων που θέσαμε, δεν χρειάζεται να κάνουμε «εκπτώσεις» στην ποιότητα ζωής που απολαμβάνουμε σήμερα. Αυτό που αξίζει να κάνουμε, είναι να επιλέξουμε σύγχρονες λύσεις που ανταποκρίνονται στις ανάγκες μας. Και το «κλειδί» στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι η ευελιξία.

Τι σημαίνει όμως ευελιξία όσον αφορά στις επενδύσεις για το μέλλον μας; Σημαίνει να μπορούμε να επενδύσουμε σε ένα πρόγραμμα για το «αύριο» που θέλουμε, το οποίο δεν θα μας περιορίζει και κυρίως, δεν θα απαιτεί ένα κεφάλαιο για να κάνουμε την αρχή. Αρκεί απλώς να καταβάλλουμε κάθε μήνα ένα ποσό που μπορούμε να επενδύσουμε, με βάση τις δυνατότητες και το budget μας.

Ποιες είναι, λοιπόν, οι επιλογές που μας προσφέρουν τη δυνατότητα να σχεδιάσουμε τα επόμενα βήματά μας με περισσότερο ευέλικτο τρόπο; Για όλους εμάς που διερωτόμαστε πώς θα δημιουργήσουμε ένα κεφάλαιο για τα μελλοντικά μας σχέδια, που θα μας εξασφαλίσει την ποιότητα ζωής που θέλουμε, ένα σύγχρονο ασφαλιστικό-επενδυτικό πρόγραμμα τακτικών καταβολών ασφαλίστρου, αποτελεί μία επιλογή που αξίζει την προσοχή μας. Και το Full [Life Plan] από την Εθνική Ασφαλιστική* ξεχωρίζει στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Κάνοντας την κατάλληλη επιλογή για το «αύριο» που θέλουμε με βάση τις ανάγκες μας

Τι είναι το Full [Life Plan] και πώς κάνει τη διαφορά στις μέρες μας; Η ονομασία του μας αποκαλύπτει αρκετά για όσα μπορεί να μας προσφέρει, αφού ουσιαστικά μας επιτρέπει να σχεδιάσουμε τα επόμενα βήματά μας για το μέλλον που θέλουμε, δηλαδή να οργανώσουμε το δικό μας πλάνο ζωής. Και υπάρχουν αρκετοί λόγοι που το συγκεκριμένο ασφαλιστικό-επενδυτικό πρόγραμμα ξεχωρίζει στις μέρες μας. Το ποιοι είναι αυτοί οι λόγοι, θα το μάθουμε αμέσως.

  1. Δεν απαιτεί αρχικό κεφάλαιο

Για όλους εμάς που θέλουμε να επενδύσουμε σε ένα καλύτερο «αύριο», αλλά δεν θέλουμε να στερηθούμε κάτι σήμερα ή δεν διαθέτουμε το απαιτούμενο budget για να κάνουμε την αρχή, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πως το Full [Life Plan] δεν απαιτεί αρχικό κεφάλαιο. Για την ακρίβεια, μπορούμε να σχεδιάσουμε το μελλοντικό μας εισόδημα και να «χτίσουμε» σταδιακά ένα επενδυτικό κεφάλαιο -με χρονικό ορίζοντα από 10 έως 20 έτη- μέσω του προγράμματος, μόνο με τακτικές μηνιαίες καταβολές του ποσού που εμείς επιθυμούμε να επενδύσουμε. Να σημειώσουμε απλώς ότι το ελάχιστο μηνιαίο ποσό για διάρκεια του προγράμματος από 15 έτη και άνω είναι τα 70 ευρώ και για κάτω από 15 έτη τα 80 ευρώ.

  1. Ο περιορισμένος επενδυτικός κίνδυνος

Οι περισσότεροι από εμάς σκεφτόμαστε έντονα τους κινδύνους που μπορεί να έχει μία επένδυση, κάτι που μας κρατάει συχνά μακριά από επενδύσεις που μπορεί να αποδειχθούν ωφέλιμες. Είναι σίγουρα σημαντικό, λοιπόν, να σημειώσουμε πως το Full [Life Plan] είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να μειώνεται ο επενδυτικός κίνδυνος, όσο πλησιάζει η ημερομηνία λήξης του προγράμματος. Συγκεκριμένα, μπορούμε να ωφεληθούμε από τις ενδεχόμενα υψηλότερες αποδόσεις των μακροπρόθεσμων επενδύσεων κατά τη διάρκεια του προγράμματος, περιορίζοντας όμως ταυτόχρονα τον κίνδυνο απωλειών, καθώς η μεταβλητότητα με την παρέλευση των ετών είναι σταδιακά μειούμενη.

  1. Δεν απαιτεί από εμάς εξειδικευμένες γνώσεις

«Πώς μπορώ να κάνω μία επένδυση για τη ζωή μου, χωρίς να έχω τις κατάλληλες γνώσεις;». Αυτό είναι ένα ερώτημα που μας απασχολεί συχνά, ειδικότερα αν δεν έχουμε πολλές γνώσεις σε οικονομικά ή ασφαλιστικά θέματα εν γένει. Ωστόσο, όταν γνωρίζουμε πως η διαχείριση της επένδυσής μας γίνεται από έμπειρους, διεθνούς εμβέλειας διαχειριστές, όπως την BNP Paribas Asset Management, τότε μπορούμε να νιώθουμε πιο ήρεμοι και σίγουροι, γνωρίζοντας παράλληλα ότι έχουμε πρόσβαση στις διεθνείς αγορές. Αυτό ακριβώς είναι ένα ακόμη πλεονέκτημα που μας προσφέρει το Full [Life Plan] της Εθνικής Ασφαλιστικής.

  1. Παρέχει ευελιξία για το ποσό, τον χρόνο και την εξαγορά

Η ευελιξία έχει αναδειχθεί σε βασικό σημείο στη ζωή μας σήμερα και ειδικότερα σε ό,τι έχει να κάνει με την κάθε μας επένδυση μας. Έχει σημασία, λοιπόν, ότι το Full [Life Plan] μας δίνει τη δυνατότητα να επιλέξουμε το ύψος του ποσού που επιθυμούμε να επενδύσουμε, τη χρονική διάρκεια της επένδυσής μας, το δικαίωμα εξαγοράς και μερικής εξαγοράς -εφόσον το θέλουμε- από τον τρίτο κιόλας μήνα της επένδυσης -και όχι μόνο. Διότι στα επιπλέον οφέλη του προγράμματος, περιλαμβάνονται επίσης η δυνατότητα ενίσχυσης της επένδυσης κατά τη διάρκεια του προγράμματος με έκτακτες καταβολές, η δυνατότητα να προσθέσουμε επιπλέον την ασφαλιστική κάλυψη της απαλλαγής πληρωμής ασφαλίστρων -στοιχείο σημαντικό σε περίπτωση ανικανότητας για εργασία- καθώς και τη δυνατότητα να διασφαλίσουμε την οικογένειά μας, μέσω της ασφαλιστικής κάλυψης που παρέχει το πρόγραμμα.

  1. Οι επιβραβεύσεις που μας βγάζουν επιπλέον κερδισμένους

Το να κάνουμε μία επιλογή η οποία μας επιβραβεύει για την απόφαση και κυρίως για τη συνέπειά μας, είναι σημαντικό στοιχείο στις μέρες μας. Αυτό κάνει και το Full [Life Plan]. Πιο αναλυτικά, στη λήξη της 10ετίας του προγράμματος ο ασφαλισμένος -εφόσον δεν υπάρχει ανεξόφλητη οφειλή- θα λάβει την «Επιβράβευση δεκαετίας», ως ένα επιπλέον ποσοστό του Λογαριασμού Επένδυσης. Όσο για τον ασφαλισμένο που έχει διάρκεια συμβολαίου από 15 έτη και πάνω, στη λήξη του προγράμματος θα λάβει και μία ακόμη παροχή, την «Επιβράβευση λήξης», ως επιπλέον ποσοστό του λογαριασμού επένδυσής του.

  1. Εμείς επιλέγουμε πώς θα πάρουμε το ποσό που επενδύσαμε

Τέλος, ένα θέμα που μας απασχολεί προτού πάρουμε την απόφαση να επιλέξουμε ένα ασφαλιστικό-επενδυτικό πρόγραμμα, είναι το πώς θα πάρουμε το ποσό που επενδύσαμε για το μέλλον μας. Το Full [Life Plan], λοιπόν, προσφέρει ευελιξία και σε αυτό το σημείο, παρέχοντάς μας αρκετές επιλογές κατά τη λήξη του προγράμματος: Από τη δυνατότητα λήψης του ποσού τόσο εφάπαξ μέχρι και τμηματικά και με πολλούς εναλλακτικούς τρόπους διακανονισμού, μέχρι και με τη μορφή ισόβιας σύνταξης.

Όσο περίπλοκη, δύσκολη και αβέβαιη και αν είναι η σύγχρονη καθημερινότητα, λοιπόν, λύσεις για να σχεδιάσουμε ένα πιο σίγουρο, ποιοτικό και ασφαλές μέλλον για εμάς και τους αγαπημένους μας υπάρχουν. Και για να εξασφαλίσουμε εμάς αλλά και τους δικούς μας ανθρώπους, σίγουρα δεν χρειάζεται να στερηθούμε το σήμερα. Αρκεί να επενδύσουμε στις κατάλληλες λύσεις, δηλαδή σε εκείνες που μας προσφέρουν την ευελιξία και τις επιλογές που χρειαζόμαστε, πάντα με βάση τις προσωπικές μας ανάγκες.

*Η Εθνική Ασφαλιστική δεν παρέχει οποιασδήποτε μορφής εγγύηση για την απόδοση ή διατήρηση των επενδυόμενων ποσών στα Επενδυτικά τμήματα Κεφαλαίων.
Η επένδυση σε Κεφάλαια Οργανισμών Συλλογικών Επενδύσεων σε Κινητές Αξίες (ΟΣΕΚΑ) δεν έχει εγγυημένη απόδοση και οι προηγούμενες αποδόσεις δεν διασφαλίζουν τις μελλοντικές.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ