Βιωσιμότητα εμβρύων: Εργαλείο υποστήριξης αποφάσεων εξωσωματικής γονιμοποίησης


Το CHLOE EQ είναι ένα εργαλείο υποστήριξης αποφάσεων τεχνητής νοημοσύνης που αναπτύχθηκε για να παρέχει την αξιολόγηση βιωσιμότητας εμβρύων, η οποία υποστηρίζει την πρόβλεψη της βλαστικοποίησης, την πρόβλεψη εμφύτευσης και πλοειδίας και ταξινομεί τα έμβρυα με σειρά προτεραιότητας. Παρέχει επίσης αυτόματους σχολιασμούς για μορφοκινητική και μέτρηση PN που υποστηρίζουν την αξιολόγηση της γονιμοποίησης.

Εξωσωματική γονιμοποίηση

Η Δρ. Cristina Hickman, Αντιπρόεδρος κλινικών υποθέσεων και εμπειρογνώμονας Fairtility, δήλωσε: “Παραδοσιακά, η αξιολόγηση και η επιλογή εμβρύου ήταν μια χειρωνακτική διαδικασία, περιορίζοντας την πρόσβαση των ασθενών στη θεραπεία, ανοίγοντας παράλληλα την πόρτα για ανθρώπινο λάθος. Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα που σχεδιάστηκε να προσφέρει το CHLOE EQ, το εργαλείο αξιολόγησης ποιότητας εμβρύων που βασίζεται σε τεχνητή νοημοσύνη, είναι η ακρίβεια και η συνέπεια στην αξιολόγηση. Οι ιδιόκτητοι αλγόριθμοι της CHLOE που βασίζονται σε τεχνητή νοημοσύνη γίνονται πιο ακριβείς όσο περισσότερα δεδομένα συλλέγει, οδηγώντας σε ομοιόμορφη και ακριβή αξιολόγηση των εμβρύων”.

Οι πληροφορίες που παρέχονται από το CHLOE EQ μπορούν στη συνέχεια να βοηθήσουν τους εμβρυολόγους και τους επαγγελματίες της εξωσωματικής γονιμοποίησης στην απόφαση να δώσουν προτεραιότητα στο πιο βιώσιμο έμβρυο για θεραπεία, ειδικά όταν υπάρχουν πολλά έμβρυα που κρίνονται κατάλληλα. Το CHLOE EQ έχει σχεδιαστεί για να προσθέτει αποτελεσματικότητα στη ροή εργασιών των εμβρυολόγων, αυτοματοποιώντας χειροκίνητα βήματα, συμπεριλαμβανομένου του σχολιασμού κάθε εμβρύου και γραπτών καθημερινών παρατηρήσεων στον ηλεκτρονικό ιατρικό φάκελο (EMR) κάθε ασθενούς.

Οι εμβρυολόγοι επαληθεύουν τους αυτόματους σχολιασμούς του συστήματος που στη συνέχεια ενσωματώνονται αμέσως από το Time Lapse Incubator (TLI) απευθείας στο EMR. Ο Eran Eshed, Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της Fairtility, δήλωσε: “Έχοντας κερδίσει ρυθμιστική αναγνώριση στην Ευρώπη, σύμφωνα με την πιο αυστηρή οδηγία που παρέχει το CE MDR, λανσάρουμε τώρα εμπορικά το CHLOE EQ σε κλινικές σε όλη την ΕΕ, ενώ συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε τα υψηλότερα πρότυπο αυτής της ταξινόμησης. Με το μέγεθος της αγοράς της ΕΕ για την εξωσωματική γονιμοποίηση που εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2027, βλέπουμε τεράστιες ευκαιρίες για να δείξουμε την κλινική αποτελεσματικότητα και τον αντίκτυπο του CHLOE EQ πριν από την είσοδο στην αγορά των ΗΠΑ”.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ