Μαλλιά: 6 Συμβουλές για λαμπερά και υγιή μαλλιά


Αν υπάρχει ένα κοινό όνειρο που μοιράζονται οι περισσότερες γυναίκες, τότε αυτό είναι να έχουν μακριά, λαμπερά και υγιή μαλλιά. Αλλά όλοι έχουμε υποφέρει από άτονα, εύθραυστα μαλλιά που μοιάζουν με σανό σε κάποια άλλα σημεία! Οι σχισμένες άκρες, η ξηρότητα και τα φριζαρισμένα μαλλιά είναι μερικά μόνο από τα ενδεικτικά σημάδια της φθοράς των μαλλιών. Ωστόσο, το να έχεις μακριά και υγιή χαίτη δεν είναι τόσο δύσκολο έργο. το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ακολουθήσετε συμβουλές και κόλπα περιποίησης μαλλιών που λειτουργούν για εσάς! Παρόλο που, ειλικρινά, ο ασταθής τρόπος ζωής, η ρύπανση και οι κακές διατροφικές συνήθειες, όλα βλάπτουν αρκετά τα μαλλιά μας! Αν πράγματι ψάχνετε για μια απλή ρουτίνα περιποίησης μαλλιών για να επιτύχετε υπέροχα μαλλιά, ακολουθήστε αυτές τις απλές πρακτικές υγιεινής περιποίησης μαλλιών ευλαβικά.

Tips για υγιή μαλλιά

  • Κουρεύετε τακτικά τα μαλλιά σας. Εάν ενδιαφέρεστε για την υγεία των μαλλιών σας, είναι επιτακτική ανάγκη να τα κόβετε τα μαλλιά σας τουλάχιστον κάθε έξι έως οκτώ εβδομάδες. Αυτή η απλή άσκηση θα εξασφαλίσει ότι όχι μόνο θα μεγαλώσουν πιο γρήγορα αλλά θα φαίνονται και πολύ πιο υγιή, πιο λαμπερά και πιο απαλά.
  • Ξεπλύνετε με κρύο νερό. Το να ξεβγάλετε τα μαλλιά σας με κρύο νερό είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εξασφαλίσετε υγιή, λαμπερά μαλλιά. Το ξέπλυμα των μαλλιών σας με κρύο νερό διασφαλίζει ότι οι ρίζες σας που έχουν ανοίξει κατά τη διάρκεια του πλυσίματος είναι κλειστές. Είναι απαραίτητο να έχετε ανοιχτές ρίζες μαλλιών κατά το λούσιμο και το μαλακτικό, καθώς θέλετε να κάνουν καλά τη δουλειά τους, αλλά μόλις γίνει αυτό, είναι σημαντικό να τα κλείσετε με ένα ξέβγαλμα με κρύο νερό. Αυτό διασφαλίζει ότι τα μαλλιά σας δεν καταστρέφονται εύκολα. Είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι τα μαλλιά σας είναι λαμπερά, υγιή και χωρίς φριζάρισμα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
  • Αποφύγετε το θερμικό styling. Το να υποβάλλετε τακτικά τα μαλλιά σας σε θερμό styling προκαλεί μεγάλη ζημιά. Υποβάλλοντας τα μαλλιά σας σε θερμότητα τα κάνετε εύθραυστα και αδύναμα. Αυτό, με τη σειρά του, θα κρατήσει τα μαλλιά σας από το να μακρύνουν και θα τα αποτρέψει από το να φαίνονται υγιή και δυνατά. Η συνεχής θερμότητα από τα εργαλεία styling μειώνει την περιεκτικότητα σε υγρασία από τον αέρα σας, καθιστώντας τα στεγνά, φριζαρισμένα και επιρρεπή σε σπάσιμο.
  • Πίνετε αρκετό νερό. Το νερό είναι η φθηνότερη και η καλύτερη θεραπεία για να αποκτήσετε όμορφα και υγιή μαλλιά. Ενυδατώνει το σώμα και βοηθά στη ρύθμιση του κυκλοφορικού συστήματος, δρα ως τροφή για τους θύλακες και διεγείρει την ανάπτυξη των μαλλιών. Η έλλειψη επιπέδων νερού στις ρίζες των μαλλιών και στο τριχωτό της κεφαλής κάνει τα μαλλιά σας εύθραυστα και επιρρεπή σε φθορά, επιβραδύνοντας έτσι την ανάπτυξη των μαλλιών. Το νερό αποτελεί σχεδόν το 25% του βάρους μιας μόνο τρίχας και το να έχεις αρκετό νερό είναι μια εντολή που δεν τολμάς να αγνοήσεις, καθώς είναι η καλύτερη συμβουλή για λαμπερή ανάπτυξη μαλλιών. Η κατανάλωση τουλάχιστον 2 λίτρων νερού την ημέρα θα βοηθήσει στη δύναμη των μαλλιών σας, αυξάνοντας την ανάπτυξη.
  • Θεραπεία με ζεστό λάδι. Είναι πολύ σημαντικό να αποκαταστήσετε τη ζημιά των μαλλιών, εάν θέλετε τα μαλλιά να δείχνουν υγιή. Είναι καιρός να δώσετε προσοχή σε όλες τις συμβουλές με τις οποίες σας βομβάρδιζαν η μαμά και η γιαγιά σας σχετικά με το τακτικό λάδι στα μαλλιά σας. Το μασάζ με ζεστό λάδι είναι ο ευκολότερος τρόπος για να περιποιηθείτε τα μαλλιά σας σε μια θεραπεία που μοιάζει με σπα στο σπίτι. Βοηθά στην ενδυνάμωση και την πρόληψη των ξηρών, εύθραυστων μαλλιών και επίσης στις σχισμένες άκρες. Οι θεραπείες με ζεστό λάδι είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να τονώσετε την καλύτερη κυκλοφορία του αίματος στα μαλλιά σας, να προωθήσετε την ανάπτυξη των μαλλιών, να μειώσετε την πιτυρίδα, τα φριζαρισμένα μαλλιά και το ξηρό τριχωτό της κεφαλής.

  • Χρησιμοποιήστε ένα ήπιο σαμπουάν.Τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε για το λούσιμο των μαλλιών σας παίζουν επίσης σημαντικό ρόλο στην υγεία και τη δύναμη των μαλλιών σας. Είναι σημαντικό να επιλέξετε ένα απαλό  σαμπουάν. Τα σαμπουάν χωρίς θειικά άλατα έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε χημικές ουσίες και είναι απόλυτα κατάλληλα για τους περισσότερους τύπους μαλλιών. Επιπλέον, τα σαμπουάν χωρίς θειικά άλατα είναι απαλά και στο τριχωτό της κεφαλής και δεν στεγνώνουν ούτε ερεθίζουν το τριχωτό της κεφαλής. Όταν πλένετε τα μαλλιά σας, επικεντρωθείτε στον καθαρισμό κυρίως του τριχωτού της κεφαλής, αντί να πλένετε όλο το μήκος των μαλλιών. Το λούσιμο μόνο των μαλλιών σας μπορεί να δημιουργήσει θαμπά και τραχιά μαλλιά που πετούν. Μην ξεχνάτε ποτέ να χρησιμοποιείτε μια γενναιόδωρη ποσότητα conditioner για να σφραγίσετε την υγρασία και για λαμπερά και μεταξένια μαλλιά.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ