Φωτιά στην Πεντέλη: Περισσότεροι από 200 αστυνομικοί συνδράμουν στα πύρινα μέτωπα


Τουλάχιστον 200 αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες της ΓΑΔΑ, συνδράμουν στην πυρκαγιά στην Πεντέλη

Συνδρομή στο πύρινο μέτωπο στην Πεντέλη, πέρα από τις πυροσβεστικές δυνάμεις και τους εθελοντές παρέχει και η ΕΛ.ΑΣ. Συγκεκριμένα το Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδας ενισχύουν περισσότεροι από 200 αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες της ΓΑΔΑ, ενώ από τις βραδινές ώρες θα διατεθούν επιπρόσθετα 29 περιπολίες ασφαλείας με 82 αστυνομικούς για την παροχή κάθε αναγκαίας συνδρομής και την προστασία των περιουσιών στην περιοχές που πραγματοποιήθηκε προληπτική απομάκρυνση κατοίκων.

Στο μέτωπο 420 πυροσβέστες, Στρατός και Αστυνομία

Νέα έκτακτη ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και τον εκπρόσωπό της, Γιάννη Αρτοποιό. Όπως ανέφερε ο κ. Αρτοποιός, οι δυνάμεις στη φωτιά της Πεντέλης ενισχύονται διαρκώς. Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε στον ευρύτερο ορεινό όγκο όπου εξελίσσεται η πυρκαγιά έχουν αναπτυχθεί 420 πυροσβέστες με 18 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 85 οχήματα και την ομάδα των 28 Ρουμάνων πυροσβεστών με τα οχήματά τους.

Παράλληλα, η Περιφέρεια Αττικής έχει διαθέσει υδροφόρες και μηχανήματα έργου, ενώ στο μέτωπο βρίσκονται και ισχυρές δυνάμεις εθελοντών της πυροσβεστικής αλλά και της Πολιτικής Προστασίας.

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, σύμφωνα πάντα με τον κ. Αρτοποιό, έχει διαθέσει την ομάδα «ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ» με 22 στελέχη, ενώ η Αστυνομία έχει αναπτύξει 282 αστυνομικούς με 90 οχήματα, έτσι ώστε να βοηθήσουν στην ασφαλή διέλευση των κατοίκων από τις οδούς έτσι ώστε να εκκενώσουν περιοχές όπου αυτό είναι αναγκαίο.

Ο κ. Αρτοποιός ανέφερε ότι το ΕΚΑΒ δεν έχει δεχθεί καμία κλήση για τραυματισμούς ή αναπνευστικά προβλήματα λόγω της πυρκαγιάς, παρόλα αυτά τα εφημερεύοντα νοσοκομεία της περιοχής και το ΕΚΑΒ είναι σε μέγιστη ετοιμότητα, όπως και σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας είναι στο σύνολό τους τα εφημερεύοντα νοσοκομεία της Αττικής.

Σχετικά με την εκκένωση του νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, ο κ. Αρτοποιός ανέφερε πως έχουν μεταφερθεί 35 παιδιά από το Νταού και 36 παιδιά από το Παίδων, στα νοσοκομεία «Αγλαΐα Κυριακού» και «Αγία σοφία».

«Στο πλαίσιο των συσκέψεων υπό τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας, Κλιματικής Αλλαγής και Διαχείρισης Κρίσεων, κ. Στυλιανίδη, με τη συμμετοχή των υπουργών Υγείας, Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη, είναι διαρκής η ενημέρωση από τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος που βρίσκονται στο πεδίο», ανέφερε επίσης ο κ. Αρτοποιός.

Τέλος, υπογράμμισε πως οι δυνάμεις θα ενισχυθούν για τον περιορισμό της πυρκαγιάς, ενώ τα εναέρια μέσα είναι σε μέγιστη ετοιμότητα έτσι ώστε να επιχειρήσουν με το πρώτο φως της ημέρας.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ