Βρετανία: Μία ανάσα πριν αναδειχθούν οι δύο φιναλίστ των Τόρις – Σήμερα η τελευταία ψηφοφορία


 Οι βουλευτές των Τόρις θα ψηφίσουν σήμερα για τελευταία φορά, αναδεικνύοντας τους δύο φιναλίστ στην κούρσα διαδοχής του Μπόρις Τζόνσον. Στη μάχη παραμένουν οι Πένι Μόρντοντ, Λιζ Τρας και Ρίσι Σουνακ

Οι βουλευτές των Τόρις θα ψηφίσουν τελευταία φορά για να αποφασίσουν τους δύο υποψηφίους που θα περάσουν στον δεύτερο και τελικό γύρο της κούρσας διαδοχής. Η τελική δυάδα θα απευθυνθεί στη βάση των μελών του κόμματος.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, Ρίσι Σουνάκ, κέρδισε και τον τέταρτο γύρο στις ψηφοφορίες με 118 ψήφους , με την πρώην υπουργό Άμυνας Πένι Μόρντοντ (92) και την υπουργό Εξωτερικών Λιζ Τρας (86) να ακολουθούν. Η βουλευτής και πρώην υπουργός Κέμι Μπέιντενοκ αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διαδικασίας, καθώς έλαβε μόνο 59 ψήφους

Τα μέλη του Συντηρητικού Κόμματος θα ψηφίσουν τον εκλεκτό τους το καλοκαίρι και το αποτέλεσμα θα ανακοινωθεί στις 5 Σεπτεμβρίου. Οι εκστρατείες των υποψηφίων αλληλοκατηγορούνται για τη μεταφορά ψήφων απο τον ένα υποψήφιο στον άλλο, ως μέρος μιας στρατηγικής για τη βελτίωση της θέσης τους.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο LBC, ο πρώην υπουργός Ντέιβιντ Ντέιβις, ο οποίος υποστηρίζει την Μορντοντ, είπε ότι είναι η «πιο βρώμικη εκστρατεία» που είχε δει ποτέ.”Ο Ρίσι Σούνακ ανακατανέμει ψήφους .. Θέλει να πολεμήσει τη Λιζ, γιατί είναι το άτομο που θα χάσει στο ντιμπέιτ μαζι του”, είπε.

Η τελική ψηφοφορία των Συντηρητικών βουλευτών θα διεξαχθεί σήμερα από τις 13:00 μέχρι τις 15:00 τοπική ώρα, για να αποφασίσουν ποιοι δύο εναπομείναντες υποψηφίοι θα κερδίσουν το χρυσό εισιτήριο για τον δεύτερο γύρο ψηφοφορίας μεταξύ των μελών του κόμματος των Τόρις.

Είναι δύσκολο να προβλεφθεί ποιος θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός, επειδή η συμμετοχή στις υπάρχουσες κάλπες είναι χαμηλή, αλλά μια έρευνα του YouGov σε 725 μέλη του κόμματος τη Δευτέρα και την Τρίτη έδειξε ότι ο Σούνακ θα έχανε, όποια απο τις δύο κυρίες και αν είχε απέναντί του.

Το τρέχον μέγεθος των μελών του κόμματος των Τόρις δεν είναι γνωστό με βεβαιότητα, αλλά στις τελευταίες εκλογές για την ηγεσία το 2019 ήταν περίπου 160.000 και πιστεύεται ότι έχει αυξηθεί από τότε.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ