Σάκης Αρναούτογλου: Έρχονται 40άρια – Οι θερμοκρασίες τις επόμενες μέρες


Η νέα ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου για τις θερμοκρασίες μέχρι τις 31 Ιουλίου.

Ο έμπειρος προγνώστης καιρού της ΕΡΤ, Σάκης Αρναούτογλου, δημοσίευσε ένα μετεόγραμμα με τις διακυμάνσεις έως και την Κυριακή 31/7, σύμφωνα με το οποίο το θερμόμετρο θα φτάσει σε κάποιες περιοχές τους 40 βαθμούς κελσίου.

Ο ίδιος στον πίνακα που δημοσίευσε αναφορικά με την μέση πορεία της μέγιστης θερμοκρασίας γράφει: «Η μέση πορεία της μέγιστης θερμοκρασίας στη χώρα μας το επόμενο 10ήμερο με μια μόνο ματιά! Για να υπολογίστε με αρκετή ακρίβεια τη θερμοκρασία στην περιοχή σας διαβάστε προσεκτικά το κείμενο στο μετεώγραμμα σας παρακαλώ! Για να μη χάνετε τον…καιρό σας».
Μάλιστα αναφέρεται ότι σε κλειστές πεδινές περιοχές, μακριά από τη θάλασσα, στα Δυτικά πεδινά αλλά και στο κέντρο μεγάλων πόλεων, η θερμοκρασία ενδέχεται να είναι 1-2 βαθμούς υψηλότερη. Αντίθετα, στα ορεινά, παράκτια, νησιά Αιγαίου και την Κρήτη η θερμοκρασία ενδέχεται να είναι 3-5 βαθμούς χαμηλότερη.

Όπως φαίνεται και στην φωτογραφία, η υψηλότερη θερμοκρασία παρατηρείται την Κυριακή 24/4, με τον υδράργυρο να φτάνει τους 39 βαθμούς Κελσίου. Μία ημέρα πριν και μία μετά (Σάββατο 23/7 και Δευτέρα 25/7) η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 38 βαθμούς Κελσίου, γεγονός που σημαίνει ότι ο υδράργυρος αναμένεται να φτάσει μέχρι και τους 40 βαθμούς Κελσίου σε ορισμένες περιοχές, όπως αναφέρεται και στην διευκρίνηση που κάνει ο μετεωρολόγος.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ