21 Δεκεμβρίου 2025

Πτώση στις ευρωπαϊκές αγορές εν αναμονή της ΕΚΤ – Απώλειες 2% στο χρηματιστήριο του Μιλάνο

Μικρές απώλειες καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές εν αναμονή των ανακοινώσεων νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ. Οι πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία επιβαρύνουν την επενδυτική ψυχολογία λιγότερο από το αναμενόμενο, με τις πιέσεις να γίνονται κυρίως αισθητές στο χρηματιστήριο του Μιλάνο.  

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι δήλωσε νωρίτερα ότι μεταβαίνει στον πρόεδρο της χώρας Σέρτζιο Ματαρέλα για να του ανακοινώσει τις αποφάσεις του. Σύμφωνα με πολιτικές πηγές που επικαλείται το Reuters, ο Ντράγκι θα παραιτηθεί. Ο ιταλικός τραπεζικός δείκτης σημείωσε βουτιά 4,8%.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 υποχώρησε 0,2%, με όλα τα βλέμματα να είναι στραμμένα στη σημερινή συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και την απόφασή της για τα επιτόκια.

Κάποια ανακούφιση στην αγορά προσέφερε το γεγονός ότι ξεκίνησε και πάλι η ροή ρωσικού αερίου μέσω του μεγαλύτερου αγωγού μεταξύ Ρωσίας και Γερμανίας ύστερα από παύση 10 ημερών.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ έναντι του δολαρίου σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,28% και διαμορφώνεται στα 1,0209 δολάρια.

Το ευρώ βρίσκεται στα 141,4060 γεν, στο 0,8534 με τη στερλίνα και στο 0,9929 με το ελβετικό φράγκο.

Η ισοτιμία του δολαρίου ενισχύεται σε ποσοστό 0,22% έναντι του γεν και διαμορφώνεται στα 138,5500 γεν.

Η στερλίνα έναντι του δολαρίου σημειώνει πτώση 0,17% και διαμορφώνεται στα 1,1959 δολάρια.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ