Ρέθυμνο: Συλλήψεις για παράνομη κατασκηνωτική δραστηριότητα και ναρκωτικά


Στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι στις τουριστικές περιοχές Κουρταλιώτικο φαράγγι και στη Λίμνη Πρέβελη πραγματοποίησε η Διεύθυνση Αστυνομίας Ρεθύμνης.

Συνελήφθησαν 21 άτομα (19 Έλληνες και 2 αλλοδαποί) για αδικήματα που αφορούν σε ναρκωτικές ουσίες και της παράνομης κατασκήνωσης.

Η επιχείρηση της αστυνομίας οργανώθηκε για την καταστολή παραβατικών συμπεριφορών, την πρόληψη πυρκαγιών αλλά και την τήρηση και εφαρμογή της νομοθεσίας σε τουριστικές περιοχές, πραγματοποιήθηκε σε προστατευόμενες τουριστικές περιοχές, όπως το κουρταλιώτικο φαράγγι και η Λίμνη Πρέβελη του Δήμου Αγίου Βασιλείου. Οι συγκεκριμένες περιοχές, είναι ενταγμένες στο δίκτυο ΝΑΤΟΥΡΑ και χαρακτηρισμένες ως περιοχές, ιδιαίτερου φυσικού κάλους.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν μεικτά κλιμάκια αστυνομικών υπηρεσιών και αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, συνελήφθησαν συνολικά είκοσι ένα άτομα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα ενώ κατασχέθηκαν και 48,1 γραμμάρια κάνναβης.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται, από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνης σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Βασιλείου. Σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Κρήτης τόσο για τον κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιών από παράνομη κατασκηνωτική δραστηριότητα όσο και για την καταπολέμηση των ναρκωτικών.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων



Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ