ΗΠΑ: Θύμα επίθεσης ο υποψήφιος κυβερνήτης Νέας Υόρκης – Προσπάθησαν να τον μαχαιρώσουν επί σκηνής


ΗΠΑ: Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Λι Ζέλντιν, δέχθηκε επίθεση από έναν άγνωστο άνδρα που φέρεται να προσπάθησε να τον μαχαιρώσει ενώ βρισκόταν στη σκηνή

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Λι Ζέλντιν δέχθηκε επίθεση στη διάρκεια προεκλογικής του ομιλίας κοντά στο Ρότσεστερ, στην κομητεία Μονρό των ΗΠΑ. Ένας άνδρας, κρατώντας ένα απροσδιόριστο μέχρι στιγμής όπλο, πιθανότατα μαχαίρι, ανέβηκε στη σκηνή και φάνηκε να αρχίζει να παλεύει με τον βουλευτή, είπε η εκπρόσωπος της εκστρατείας του, Κέιτι Βίνσεντς .

Το βίντεο του συμβάντος που δημοσιεύτηκε στο Twitter δείχνει τον άνδρα να πιάνει το χέρι του Ζέλντιν πριν πέσουν οι δύο στο έδαφος καθώς οι συγκεντρωμένοι προσπαθούν να επέμβουν. “Έχεις τελειώσει” του είπε σύμφωνα με τον ίδιο, πριν λήξει το συμβάν ευτυχώς αναίμακτα.

Η εκστρατεία του Ζέλντιν είπε ότι ο δράστης τέθηκε υπό κράτηση και ο βουλευτής συνέχισε την ομιλία του. Ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος της Νέας Υόρκης, Νικ Λάνγκγουορθι, δήλωσε στο Associated Press ότι δεν υπάρχουν λεπτομέρειες για τον δράστη ή το όπλο του, αλλά αντάλλαξε γραπτά μηνύματα με τον Ζέλντιν στη συνέχεια ενώ ο βουλευτής μιλούσε στην αστυνομία.

«Είναι καλά. Δεν έχει τραυματιστεί σοβαρά. Εκτυλίχθηκε απλώς μια χαοτική σκηνή εκεί», είπε. Ο Ζέλντιν πρόσθεσε έχει «λίγες γρατσουνιές» αλλά δεν ήταν αυτό που κάποιος θα θεωρούσε τραυματισμό. «Αυτό όμως θα μπορούσε να έχει πάει πολύ χειρότερα. Αυτό θα μπορούσε πραγματικά να είχε τελειώσει με φρικτό τρόπο απόψε και αυτό είναι απαράδεκτο», πρόσθεσε.

Ο ίδιος ο υποψήφιος αναφέρθηκε επίσης στην επίθεση σε ξεχωριστό tweet, όπου είπε: «Κάποιος προσπάθησε να με μαχαιρώσει στη σκηνή κατά τη διάρκεια της αποψινής συγκέντρωσης, αλλά ευτυχώς, μπόρεσα να πιάσω τον καρπό του και να τον σταματήσω για μερικές στιγμές, μέχρι να τον αναλάβουν άλλοι».

Η Δημοκρατική κυβερνήτης Κάθι Χόκουλ με την οποία δίνει μάχη ο Ζέλντιν στις επικείμενες εκλογές του Νοεμβρίου σε δήλωσή της, καταδίκασε την επίθεση και είπε ότι «είναι ανακουφισμένη όταν άκουσε ότι ο βουλευτής Ζέλντιν δεν τραυματίστηκε και ότι ο ύποπτος βρίσκεται υπό κράτηση».

Ο Ζέλντιν, ένας έφεδρος αντισυνταγματάρχης του Στρατού που εκπροσωπεί το ανατολικό Λονγκ Άιλαντ στο Κογκρέσο από το 2015, είναι πιστός σύμμαχος του Ντόναλντ Τραμπ και ήταν μεταξύ των Ρεπουμπλικανών στο Κογκρέσο που καταψήφισαν την πιστοποίηση της νίκης του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν στις εκλογές του 2020.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ