Παρέμβαση Μίνας Γκάγκα για τη χρήση κράνους: Για δεύτερη φορά σε ΜΕΘ νεαρός μοτοσικλετιστής “Αν το φορούσε δεν θα έμπαινε νοσοκομείο”


Την αντίδραση της αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας, Μίνας Γκάγκα, προκάλεσε η περίπτωση νεαρού μηχανόβιου που νοσηλεύτεται στη ΜΕΘ δημόσιου νοσοκομείου παλεύοντας για τη ζωή του, επειδή δεν φορούσε κράνος.

Ο νεαρός, μάλιστα, είναι η δεύτερη φορά που εισάγεται στην Εντατική για τον ίδιο λόγο, σύμφωνα με την ίδια. Σχολιάζει μάλιστα πως ο νέος αυτός άνθρωπος πάσχει από σοβαρή κρανιοεγκεφαλική κάκωση, παροτρύνοντας τους πολίτες να μην παραλείπουν τη χρήση του κράνους.

Συγκεκριμένα, η κα. Μίνα Γκάγκα ανέφερε στην ανάστηρή της στο Facebook:

“Ένας νέος άνθρωπος νοσηλεύεται από προχθές στην εντατική με κρανιοεγκεφαλική κάκωση μετά από ατύχημα με μηχανάκι. Ειναι η δεύτερη φορά που νοσηλεύεται, και τις δύο φορές δεν φορούσε κράνος. Οι συνάδελφοι στο νοσοκομείο μου λένε ότι αν φορούσε κράνος δεν θα χρειαζόταν καν να μπει στο νοσοκομείο.
Κάνω λοιπόν έκκληση, να φοράμε κράνος. Ειναι η πιο συχνή παραβίαση του ΚΟΚ και η πιο σημαντική για την ανθρώπινη ζωή. Ας φοράμε κρανος”

Δείτε την ανάρτηση:

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ