Πόσο κακό κάνουν στο σπέρμα τα στενά τζην


Αυτό που επικρατούσε γενικώς για χρόνια γύρω από το αν τα στενά παντελόνια και τα σφιχτά εσώρουχα επηρεάζουν την αντρική γονιμότητα ήταν μια τεράστια θολούρα, γιατί οι επιστήμονες – κλασικά – ήταν διχασμένοι. Ωστόσο, η έρευνα του έγκριτου βρετανικού National Institute for Health and Clinical Excellence, που δημοσιεύτηκε το καλοκαίρι του 2012, κατάφερε να γείρει την πλάστιγγα προς το «ναι». Το πόρισμα του ινστιτούτου το λέει ξεκάθαρα: τα χαλαρώνετε, αλλιώς bye bye, πατρότητα.

Οι ερευνητές υπέβαλαν σε εξέταση 1.300 άντρες με υψηλό αριθμό σπερματοζωαρίων και 900 άντρες με μειωμένο αριθμό λαμβάνοντας παράλληλα υπόψη τις συνήθειές τους. Κατέληξαν στο συμπέρασμα πως τα άτιμα τα σπερματοζωάρια ποσώς τα ενδιαφέρει τι τρώνε, τι πίνουν και τι καπνίζουν τα αντρικά σώματα μέσα στα οποία παράγονται. Αυτό που τα καίει κυριολεκτικά και ρίχνει την κινητικότητα όσο και την ποιότητά τους είναι το πόσο εφαρμοστά είναι τα εσώρουχα και τα παντελόνια που τα καλύπτουν. Και ιδού η εξήγηση: Όταν οι όρχεις στριμώχνονται, η θερμοκρασία στην επίμαχη περιοχή ανεβαίνει. Κακό αυτό, γιατί οι όρχεις λειτουργούν καλύτερα όταν βρίσκονται σε θερμοκρασία ένα με δύο βαθμούς κάτω από εκείνη του υπόλοιπου σώματος.

Ο αντίλογος; «Αν συνέβαινε τόσο μεγάλη ζημιά», υποστηρίζει η αντίπαλη επιστημονική πλευρά, «η αντρική στειρότητα θα έπρεπε να είχε λάβει διαστάσεις επιδημίας». Κοινώς, άλλο ένα ερώτημα που παραμένει ανοιχτό σε τούτο ‘δω τον κόσμο. Η έρευνα είναι έρευνα και ποιος μπορεί να τη διαψεύσει, αλλά, από την άλλη πλευρά, ο Mick Jagger, ο άνθρωπος που έκανε τα skinny jeans μόδα, έχει εφτά παιδιά.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ