Fuel Pass 2 – vouchers.gov.gr: Εδώ η αίτηση για το επίδομα βενζίνης


Fuel Pass 2: Μέσα στο Σαββατοκύριακο αναμένεται να ανοίξει -εκτός απροόπτου- η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το επίδομα βενζίνης

Θέμα ημερών είναι το άνοιγμα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για το Fuel Pass 2. Οι δικαιούχοι του επιδόματος βενζίνης, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, θα εισπράξουν την οικονομική ενίσχυση στην αρχή του Αυγούστου, ενώ με τη χρήση της ψηφιακής κάρτας θα έχουν μπόνους 15 ευρώ.

Επιλέξιμα είναι φυσικά πρόσωπα (συμπεριλαμβανομένων ελευθέρων επαγγελματιών), φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος, με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2021 έως 30.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού (σύζυγος/μέλος συμφώνου συμβίωσης και εξαρτώμενα τέκνα) και έως 45.000 ευρώ.

Για να δοθεί η ενίσχυση, το φυσικό πρόσωπο θα δηλώνει σε σχετική πλατφόρμα το όχημα για το οποίο λαμβάνει την ενίσχυση και επί του οποίου πρέπει να έχει κάποιο ποσοστό συνιδιοκτησίας ή συμβόλαιο μακροχρόνιας μίσθωσης.

Fuel Pass 2: Πώς κάνω την αίτηση

Η διαδικασία για την αίτηση του Fuel Pass 2 είναι η ίδια με την προηγούμενη φορά.

  • Θα πρέπει να μπείτε στο vouchers.gov.gr, να επιλέξετε το Fuel Pass 2 και να μπείτε στην πλατφόρμα.
  • Στη συνέχεια θα πατήσετε είσοδος και θα βάλετε τους προσωπικούς σας κωδικούς Taxisnet.

Ο αιτών συμπληρώνει και επικαιροποιεί τα στοιχεία επικοινωνίας του και, ειδικότερα, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου. Εφόσον επιλεγεί ως μέθοδος χορήγησης η «Κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό», απαιτείται και η συμπλήρωση του IBAN του προσωπικού τραπεζικού λογαριασμού ή λογαριασμού που ο δικαιούχος είναι συνδικαιούχος.

Τα «κλειδιά» για το επίδομα βενζίνης

Το επίδομα βενζίνης θα γίνει με βάση τις δηλώσεις του φορολογικού έτους 2021 έτσι οι φορολογούμενοι που δεν έχουν ακόμα υποβάλει δηλώσεις θα πρέπει να σπεύσουν ώστε να μπορέσουν να πάρουν το Fuel Pass 2.

Όπως και με το προηγούμενο Fuel Pass, κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί να δηλώνει μόνο ένα όχημα και μοτοσικλέτα-μοτοποδήλατο. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι το όχημα ή μοτοσυκλέτα-μοτοποδήλατο να είναι σε κυκλοφορία, να είναι ασφαλισμένο, να μην οφείλονται γι’ αυτό τέλη κυκλοφορίας, και να υπάρχει τουλάχιστον ένα ποσοστό συνιδιοκτησίας ή να είναι σε leasing (πχ. από τον εργοδότη σας).

Fuel Pass 2: Τα ποσά

  • Ι.Χ. σε ηπειρωτική περιοχή: 65 ευρώ χωρίς κάρτα 80 με κάρτα.
  • Ι.Χ. σε νησιωτική περιοχή: 85 ευρώ χωρίς κάρτα 100 ευρώ με κάρτα.
  • Μοτοσικλέτες σε ηπειρωτική περιοχή: 45 ευρώ χωρίς κάρτα 60 με κάρτα.
  • Μοτοσικλέτες σε νησιωτική περιοχή: 55 ευρώ χωρίς κάρτα 70 με κάρτα.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ