Μπιραρίες με αυλές για μια γουλιά καλοκαίρι


Το καλοκαίρι έχει τους δικούς του «κώδικες» απόλαυσης, όπως τις αυλές, που απελευθερώνουν το πνεύμα της πιο απολαυστικής εποχής του χρόνου.

Καθώς πιάνουν οι ζέστες, έχουμε ανάγκη από τη δροσιά των αγαπημένων αυλών, εκείνων που θα μας φιλοξενήσουν με γενναιοδωρία τα καυτά μεσημέρια, προσφέροντας την παχιά σκιά τους, αλλά και θα κάνουν κάπως πιο δροσερές τις νύχτες μας. Σύμφωνα με μια φήμη, δεν υπάρχει καλύτερο «σβήσιμο» για ένα κυριακάτικο μπάνιο από την επίσκεψη σε μια μπυραρία με αυλή. Κάτι ελαφρύ στο πιάτο και μια παγωμένη μπίρα για να σε ξεδιψάσει. Άλλοι πάλι ορκίζονται ότι τα ζεστά αστικά μεσημέρια μόνο εκεί είναι υποφερτά. Σε κάθε περίπτωση, οι αυλές απελευθερώνουν το καλοκαίρι και προσφέρουν απλόχερα την ανεμελιά και την ξεγνοιασιά του.

Αυτός είναι ίσως και ο λόγος που οι… δροσεροί λάτρεις της μπίρας συνδυάζουν τις επισκέψεις τους στις αγαπημένες τους αυλές με τις νέες iD γεύσεις του PULZE, το Watermelon και το Berry, οι οποίες απελευθερώνουν και εκείνες το καλοκαίρι με ένα μόνο κλικ, αρκεί να σπάσεις τη γευστική μπίλια στο φίλτρο. Μην ξεχνάς ότι η γκάμα γεύσεων των ράβδων καπνού iD συμπληρώνεται από το Rich Bronze, το Balanced Blue, το Ice και το Capsule Polar – οι δύο τελευταίες με τη φρεσκάδα της μέντας.

Και αν στο ποτήρι σου αναζητείς την οικειότητα της… καλοκαιρινής γεύσης που ξεδιψά, στο PULZE αναζητείς την ασυνήθιστα πρακτική εμπειρία απόλαυσης θερμαινόμενου καπνού. Με 1 πλήρη φόρτιση (που διαρκεί μόλις 90 λεπτά) προσφέρει έως και 20 συνεχόμενες χρήσεις. Επομένως, όσο και αν καθίσεις στις αυλές που θα σου προτείνουμε παρακάτω, δεν θα ανησυχήσεις μήπως ξεμείνεις από μπαταρία.

Beer Garden Ritterburg

Δεν θα γινόταν να ξεκινούσαμε την περιήγηση μας στις πιο δροσερές μπιραρίες της πόλης από κάπου αλλού. Τα στοιχεία λοιπόν αναφέρουν ότι στο Παγκράτι άνοιξε το πρώτο γερμανικό εστιατόριο στην Ελλάδα το 1974. Το Ritterburg έγινε σημείο αναφορά και 25 χρόνια μετά απέκτησε καλοκαιρινό «αδελφάκι» στην Καισαριανή, το οποίο συνεχίζει την παράδοση του ονόματος. Στον κατάλογο δεσπόζουν οι ετικέτες με μπύρες από τη Γερμανία, είτε σε μπουκάλι είτε σε ποτήρι για να τις απολαύσεις στον κατάφυτο κήπο (been garden είναι άλλωστε το όνομά του). Και επειδή η καταγωγή είναι σημαντική, μην ξεχνάς ότι οι ράβδοι καπνού iD έχουν την υπογραφή των δημιουργών των τσιγάρων Davidoff. Επίλεξε το δροσερό Capsule Summer Red, με τη δροσερή αίσθηση του Watermelon, για να το συνδυάζει με μια γερμανική Pils.

Εθν. Αντιστάσεως 214 και 2ας Μαΐου 12, Καισαριανή | 30.210.7222235

Local Pub

Η κάπως meta και αφαιρετική ονομασία έρχεται να υπογραμμίσει τον κάπως παράδοξο χαρακτήρα της. H Local Pub λειτούργησε ως το λόκαλ μαγαζί για τίμιες μπίρες, αλλά πρόκειται για το κατάστημα που συνομιλεί με όσα συμβαίνουν διεθνώς στο χώρο της μπίρας. Οκ, μπορεί να μην διαθέτει αυλή, αλλά έναν πολύ όμορφο πεζόδρομο, στην Local Pub θα βρεις σπάνιες (ή μη) μπίρες από όλο τον κόσμο, καθώς και όλες τις ετικέτες της μικροζυθοποιίας Αναστασίου, της «ψυχής» της Local Pub. Οι επιλογές είναι πολλές και ποιοτικές όσο και η εμπειρία θερμαινόμενου καπνού που προσφέρει το PULZE. Αν η διάθεσή σου είναι για Capsule Forrest Purple με τις έντονες αρωματικές νότες από Berries, συνδύασέ το με κάποια ελαφριά IPA ή pale ale.

Χαϊμαντά 25, Χαλάνδρι | 694 086 4443

Pentagram

Αν μιλάς για μπίρα, δεν γίνεται να μην πάει το μυαλό στη Βαυαρία, την πρωτεύουσα το Oktoberfest. Τέτοια ατμόσφαιρα έχει δημιουργήσει και το Pentagram σε έναν καταπράσινο λόφο-κρυφή όαση της Αθήνας, συνδυάζοντάς το με τρομερές μουσικές -κυριαρχούν τα πιο old school και hard rock ακούσματα. Τι θα βρεις εδώ; Πάνω από 70 ετικέτες σε εμφιαλωμένες και draught μπίρες από την Ελλάδα, τη Γερμανία, το Βέλγιο, την Τσεχία και άλλες χώρες του κόσμου.

Πρασίνου Λόφου 5, Πλατεία Νέου Ηρακλείου, Νέο Ηράκλειο, 21 5540 5339

Beerology

Καλοκαίρι είναι, τι πιο ταιριαστό από το να κατηφορίσουμε στην πιο αυθεντική και ανεπιτήδευτη γειτονιά των νοτίων προαστίων, την Ηλιούπολη. Στην κεντρική Ηρώων Πολυτεχνείου, σε ένα νεοκλασικό, θα βρεις το Beerology, γνωστό για την υπέροχη αυλή του, αλλά και τον πλούσιο κατάλογο του. Η κουλ ατμόσφαιρα συνδυάζεται με την πληθώρα επιλογών που προσφέρει η εμπειρία του PULZE. Ανάλογα με τη διάθεσή σου επίλεξε ανάμεσα στα δύο διαφορετικά επίπεδα θέρμανσης καπνού, το Standard που ενεργοποιείται κρατώντας πατημένο το κουμπί λειτουργίας και στη συνέχεια αφήνοντάς το στην πρώτη δόνηση, το οποίο προσφέρει μια έντονη γευστική εμπειρία και το επίπεδο ECO, το οποίο ενεργοποιείται με παρόμοιο τρόπο, αλλά το αφήνεις μετά τη δεύτερη δόνηση και προσφέρει μια πιο ήπια εμπειρία. Και μην ξεχνάς πως πέρα από το επίπεδο θέρμανσης του καπνού, μπορείς να επιλέξεις πότε θα απελευθερώσεις τις νέες γεύσεις PULZE, σπάζοντας τη γευστική μπίλια στο φίλτρο, όποια στιγμή θες.

Ηρώων Πολυτεχνείου 4A, Ηλιούπολη, 21 1184 8866

Οι αυλές των παλιότερων και νέων αγαπημένων μπιραριών είναι συνυφασμένες με το καλοκαίρι στην πόλη, με τα σκληρά (λόγω θερμοκρασίας) μεσημέρια και με τις πιο γλυκές καλοκαιρινές νύχτες, οι οποίες «τραβάνε» μια παγωμένη μπύρα. Όσο θα είσαι στην Αθήνα, αξιοποίησε την ευκαιρία δοκιμάζοντας ταυτόχρονα την ασυνήθιστη εμπειρία, που σου προσφέρει το PULZE.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ