Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Σοκολάτας Γάλακτος


Σε τι διαφέρει η σοκολάτα γάλακτος από τις άλλες σοκολάτες; Είναι ένα μείγμα στερεών, κακάο και ξηρού ή συμπυκνωμένου γάλακτος. Ενώ η μαύρη σοκολάτα χρησιμοποιείται παραδοσιακά ως συστατικό ψησίματος, αυτή η πιο ελαφριά εκδοχή χρησιμοποιείται για την παρασκευή ζαχαρωτών σοκολάτας, ζεστής σοκολάτας και πολλών άλλων νόστιμων γλυκών. Γνωρίζατε ότι η σοκολάτα έχει πραγματικά οφέλη για τη διάθεση; Η σοκολάτα μπορεί να σας κάνει ευτυχισμένους! Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι περιέχει ένα διεγερτικό που ονομάζεται θεοβρωμίνη και μια ένωση που ονομάζεται ανανδαμίδη. Τώρα αυτός είναι ένας λόγος για να γιορτάσουμε!

Ιστορία της Παγκόσμιας Ημέρας Σοκολάτας Γάλακτος

Ο Daniel Peter, ο εφευρέτης της σοκολάτας γάλακτος, γεννήθηκε στο χωριό Moudon, που βρίσκεται στην επαρχία του Vaud, στην όμορφη, ορεινή Ελβετία το 1836. Ο Peter παρακολούθησε το σχολείο και αποφοίτησε εκεί. Αργότερα στη ζωή του, ο Daniel Peter είχε δημιουργήσει μια ισχυρή φιλία με τον γείτονά του, Henry Nestle, ο οποίος είχε εγκατασταθεί στο Vevey της Ελβετίας, περίπου το 1843. Ο Nestle είχε αναπτύξει μια διαδικασία για να φτιάχνει παιδική τροφή στην οποία χρησιμοποιούσε αυτό που τότε ονομαζόταν “γαλακτώδες αλεύρι”.

Ήταν σε αυτό το σημείο της ζωής του που ο Daniel Peter έκανε στον εαυτό του την ερώτηση: “Γιατί να μην προσπαθήσεις να φτιάξεις μια σοκολάτα που να περιέχει γάλα”; Αυτή η ιδέα έμεινε στον νεαρό Daniel Peter σε σημείο που του έγινε εμμονή. Συνειδητοποίησε επίσης ότι για να παραμείνει στην αγορά σοκολάτας, που ήδη ελέγχεται κυρίως από τους Caliller, Suchard, Kohler και άλλους, πρέπει να παράγει ένα νέο προϊόν που θα γινόταν ευχάριστο και επιθυμητό από τον καταναλωτή. Πρέπει να σημειωθεί από όλους ότι από τις αρχές του 20ου αιώνα, οι χώρες της Ευρώπης παράγουν σοκολάτα γάλακτος διαφόρων ποιοτήτων.

Πρέπει επίσης να γίνει κατανοητό ότι η ανάπτυξη της διαδικασίας από τον Daniel Peter δημιουργήθηκε στην κοινότητα Vevey και επισήμανε περαιτέρω ότι η πρώτη διαδικασία σοκολάτας, αν και όχι σοκολάτα γάλακτος, δημιουργήθηκε επίσης στο Vevey, στην Ελβετία, από τον Francois Louis Cailler, σε ηλικία είκοσι τριών ετών, μετά την επιστροφή του στην κοινότητα αυτή από τη Γαλλία και την Ιταλία το 1819.

 

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ