Τι αλλάζει στις δωρεάν υπηρεσίες της Tesla;


Οι υπηρεσίες και οι λειτουργίες κατόπιν ζήτησης είναι μία νέα αγορά που αναμένεται να φέρει πολύ υψηλά κέρδη στους κατασκευαστές αυτοκινήτων.

Του Γιάννη Σκουφή

Έχετε ακούσει για τις on demand υπηρεσίες; Πρόκειται για υπηρεσίες και συστήματα -π.χ. πλοήγηση, θερμαινόμενα καθίσματα κ.λπ.- που ο οδηγός επιθυμεί να έχει στην διάθεσή του όσο τα χρειάζεται. Φυσικά είναι διαθέσιμες με την αντίστοιχη χρέωση, η οποία συνήθως είναι μηνιαία.

Στο άμεσο μέλλον θα δούμε αυτή την τάση να διευρύνεται και πολλές από τις λειτουργίες των αυτοκινήτων να προσφέρονται με συνδρομή. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Tesla.

Μέχρι πρότινος η αμερικανική εταιρία προσέφερε την υπηρεσία πλοήγησης εντελώς δωρεάν και χωρίς κάποιο χρονικό περιορισμό. Ωστόσο, τα δεδομένα έχουν αλλάξει και η δορυφορική πλοήγηση θα προσφέρεται στο εξής με μηνιαία συνδρομή.

Υπάρχουν όμως και καλά νέα αφού αυτή η μηνιαία συνδρομή αφορά μόνο τους καινούργιους πελάτες Tesla και έπειτα από πρώτα οκτώ χρόνια κατοχής του αυτοκινήτου.

Η Tesla προσφέρει δύο πακέτα συνδεσιμότητας. Το Standard προσφέρει μόνο δορυφορική πλοήγηση και τίποτε άλλο. Στο Premium προστίθεται η λειτουργία ενημέρωσης του κυκλοφοριακού σε πραγματικό χρόνο, το streaming μουσικών αρχείων, το σερφάρισμα στο διαδίκτυο και το πολύ χρήσιμο σε αρκετούς Sentry Mode που καταγράφει όποιον επιχειρήσει να κάνει ζημιά στο αυτοκίνητο.

Το Standard ήταν δωρεάν εφόρου ζωής, ενώ το Premium είχε μία συνδρομή 9,99 δολαρίων το μήνα ή 99 σε ετήσια βάση. Στο εξής και μετά την οκταετία οι πελάτες Tesla θα πληρώνουν μηνιαία συνδρομή και για το Standard πακέτο.

Φυσικά, αυτή θα είναι αρκετά χαμηλότερη από του Premium, αλλά κάτι μας λέει πως οι αρκετοί κάτοχοι Tesla ίσως και να πεισμώσουν και να χρησιμοποιούν τα smartphone τους κάθε φορά που θα θέλουν να πλοηγηθούν προς τον προορισμό τους.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ