Ο “Μπένι η Μπελούγκα” θα κάνει Χριστούγεννα στον Τάμεση

Ένα ασπροδέλφινο, που εντοπίστηκε για πρώτη φορά πριν από περίπου τρεις μήνες στον Τάμεση, φαίνεται ότι σκοπεύει να κάνει Χριστούγεννα στο… Λονδίνο, μόνο του, εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από τους φίλους του στην Αρκτική.

Το λευκό κήτος, που τρέφεται με ψάρια, καλαμάρια και καβούρια, θεάθηκε για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο κοντά στο Γκρέιβσεντ, στη νότια πλευρά του ποταμού. Ο “Μπένι η Μπελούγκα”, όπως τον αποκαλούν τα βρετανικά μμε, βρισκόταν μέχρι και χθες στην ίδια περιοχή.

“Εμφανίζεται στην επιφάνεια του νερού κυριολεκτικά για τρία-τέσσερα δευτερόλεπτα, δεν υπερβάλω”, σημείωσε ένας εκπρόσωπος των λιμενικών αρχών του Λονδίνου. “Κατόπιν εξαφανίζεται για 10-15 λεπτά στα σκοτεινά νερά του ποταμού για αυτό είναι πολύ δύσκολο να παρακολουθούσε την ακριβή θέση του”, πρόσθεσε.

Το φυσικό περιβάλλον των ασπροδέλφινων είναι η Αρκτική. Επειδή ο Τάμεσης δεν είναι πλέον τόσο μολυσμένος όσο παλαιότερα, φαίνεται ότι υπάρχουν αρκετά ψάρια για να τραφεί ο Μπένι. Ο εκπρόσωπος σημείωσε επίσης ότι ο Μπένι δείχνει να είναι υγιής.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here