Ζυμαρικά: Φτιάξτε σουφλέ ζυμαρικών για εσάς και την οικογένειά σας!


Το σουφλέ ζυμαρικών είναι η καλύτερη επιλογή πιάτου που θα μπορούσατε να κάνετε για να σερβίρετε στους καλεσμένους σας.  Αποτελεί μία γευστικότατη επιλογή που θα σας κάνει να μη θέλετε να τελειώσει από το πιάτο σας!

Σουφλέ ζυμαρικών

Συστατικά συνταγής:

  • 500 γρ κοχύλια λαχανικών
  • 300 γραμμάρια τυρί γκούντα, τριμμένο
  • 300 γρ τυρί ρεγκάτο, τριμμένο
  • 2 κουτάκια κονκασέ ντομάτας
  • 500 γρ χυμό ντομάτας
  • Ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο
  • 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βασιλικός, ψιλοκομμένος
  • Αλατοπίπερο

Για τη σάλτσα μπεσαμέλ:

  • 2 λίτρα γάλα
  • 8 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό
  • 8 κουταλιές της σούπας άμυλο καλαμποκιού
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 2 κρόκοι αυγών
  • Αλατοπίπερο
  • Τριμμένο μοσχοκάρυδο ή σκληρό τυρί για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
  • Τριμμένη φρυγανιά
  • Κοχύλια λαχανικών 

Παρασκευή συνταγής:

  • Για τη σάλτσα μπεσαμέλ: Ζεσταίνουμε 1 λίτρο γάλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Μόλις αχνιστεί καλά (όχι βράσει), προσθέτουμε το άμυλο καλαμποκιού, το σιμιγδάλι και χτυπάμε μέχρι να αρχίσει να πήζει. Μόλις πήξει αρκετά (μοιάζει με παχύρρευστη κρέμα), αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τους κρόκους των αβγών, αλάτι, πιπέρι και προαιρετικά το μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε με το βούτυρο.

  • Για το σουφλέ: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά al dente, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Παράλληλα ετοιμάζουμε τη σάλτσα σε μεγάλη κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά προσθέτοντας όλα τα υλικά μας εκτός από τα τυριά. Όταν βράσει η σάλτσα και δεν έχουν μείνει πολλά υγρά, ανακατεύουμε απαλά τα κελύφη. Σε ένα βαθύ ταψί βάζουμε μια στρώση από κελύφη ζυμαρικών, μετά τη μισή ποσότητα τυριού, τα υπόλοιπα ζυμαρικά και άλλο τυρί. Ρίχνουμε τη σάλτσα μπεσαμέλ να καλύψει τα ζυμαρικά και πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο σκληρό τυρί και τριμμένη φρυγανιά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για μία ώρα.

Απολαύστε ένα υπέροχο πιάτο!

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ