Κι όμως το «κέντρο της Γης», βρίσκεται μόλις 2 ώρες μακριά από την Πάτρα!


Κι όμως το κέντρο της Γης, είναι η Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα, οι Δελφοί της Φωκίδας.

Πρόκειται για έναν τόπο ιερό! Η αρχαιολογική περιοχή των Δελφών βρίσκεται στη νοτιοδυτική πλευρά του Παρνασσού και επί αιώνες αποτέλεσε ένα σπουδαίο πολιτικό, πολιτιστικό και θρησκευτικό κέντρο.
Ο μύθος λέει ότι ο Δίας άφησε δύο αετούς, έναν προς την Ανατολή και έναν προς τη Δύση και επειδή συναντήθηκαν στους Δελφούς εκεί βρισκόταν και ο ομφαλός της Γης, σημείο όπου χτίστηκε και ο Ναός του Απόλλωνα.

Κι όμως το «κέντρο της Γης», βρίσκεται μόλις 2 ώρες μακριά από την Πάτρα! (φωτο)
Στους Δελφούς βρισκόταν το σημαντικότερο μαντείο της αρχαιότητας, με φήμη που ξεπερνούσε τα όρια του ελλαδικού κόσμου. Είναι αναγνωρισμένο μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς UNESCO και εκεί συγκεντρώνονται ακόμα και σήμερα επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

Οι λόγοι για να το επισκεφθείτε είναι πολλοί, όπως η Κασταλία Κρήνη, το Θόλο Αθηνάς Προναίας και το Θησαυρό των Αθηναίων, ο Ναός του Απόλλωνα, το Αρχαίο Στάδιο και το Αρχαίο Θέατρο, τo αρχαιολογικό μουσείο και φυσικά η σύγχρονη πόλη.

Οι Δελφοί απέχουν από την Πάτρα, μόλις 2 ώρες και αποτελούν έναν σπουδαίο προορισμό που όλοι πρέπει να τον επισκεφθούν.

Μέχρι τότε θαυμάστε την υπέροχη αυτή πόλη, από ψηλά, μέσα από τις φωτογραφίες που τράβηξε ο Ανδρέας Γ. Μίντζας (mintzasview), σε πρόσφατη εξόρμησή του.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ