Ποινική δίωξη στους τέσσερις συλληφθέντες από τα επεισόδια στο Σύνταγμα


Βία κατά υπαλλήλου, επικίνδυνες  σωματικές βλάβες, διατάραξη οικιακής ειρήνης και απείθεια, τα αδικήματα που αντιμετωπίζουν

Ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών στους τέσσερις συλληφθέντες για τα επεισόδια χθες στο Σύνταγμα κατά την πορεία αλληλεγγύης στον Γιάννη Μιχαηλίδη.

Συγκεκριμένα στους συλληφθέντες, ασκήθηκε δίωξη, κατά περίπτωση, για τα εξής αδικήματα: Βία κατά υπαλλήλου, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, διατάραξη οικιακής ειρήνης και απείθεια.

Το χρονικό των επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης (28/7) στο κέντρο της Αθήνας, όταν περίπου 300 άτομα συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα για τον απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη, γνωστό ως «Τοξοβόλο» και συγκρούστηκαν με άνδρες των ΜΑΤ.

Όλα ξεκίνησαν όταν μια ομάδα ατόμων άρχισε να εκτοξεύει αντικείμενα στους άνδρες των ΜΑΤ, που ακολουθούσαν την πορεία στην οδό Πανεπιστημίου. Τότε οι αστυνομικοί απάντησαν κάνοντας χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Μάλιστα αρκετοί διαδηλωτές μπήκαν σε γνωστό κατάστημα με ρόπαλα και έσπασαν τις τζαμαρίες, ενώ προηγουμένως είχαν προηγηθεί και 13 προσαγωγές.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ