Υγεία ματιών: Ποιο είναι το όφελος από το λέιζερ στα μάτια;


Διάφοροι παράγοντες προκαλούν οίδημα και αιμορραγία του αμφιβληστροειδούς, συμπεριλαμβανομένου του διαβήτη, της υπέρτασης και της αποκόλλησης του αμφιβληστροειδούς. Η αμφιβληστροειδοπεξία με λέιζερ είναι μια χειρουργική επέμβαση στο ιατρείο που χρησιμοποιεί ενέργεια λέιζερ για να σφραγίσει τον αμφιβληστροειδή στο πίσω τοίχωμα του ματιού εάν σχιστούν ή θερμανθούν απαλά τα αγγεία για να μειώσει ή να αποτρέψει περαιτέρω αιμορραγία και πρήξιμο.

Λέιζερ στα μάτια

Οι χειρουργοί αμφιβληστροειδούς πραγματοποιούν αμφιβληστροειδοπεξία με λέιζερ εδώ και πολλά χρόνια και θεωρείται ασφαλής και αποτελεσματική θεραπεία για διάφορα προβλήματα αμφιβληστροειδούς. Ένας χειρουργός αμφιβληστροειδούς μπορεί να εντοπίσει ρήξεις ή ρήξεις αμφιβληστροειδούς κατά τη διάρκεια μιας ολοκληρωμένης οφθαλμολογικής εξέτασης. Εάν έχετε ρήξη αμφιβληστροειδούς, ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει χειρουργική επέμβαση με λέιζερ για να αποτρέψει την επιδείνωση της ρήξης και την πρόκληση αποκόλλησης αμφιβληστροειδούς.

Η αμφιβληστροειδοπεξία με λέιζερ μπορεί επίσης να αντιμετωπίσει μικρές περιοχές αιμορραγίας στον αμφιβληστροειδή που δεν σχετίζονται με ρήξεις ή σπασίματα. Αυτός ο τύπος χειρουργικής επέμβασης με λέιζερ ονομάζεται εστιακή φωτοπηξία. Κατά τη διάρκεια της αμφιβληστροειδοπεξίας με λέιζερ, ο χειρουργός του αμφιβληστροειδούς σας θα βάλει μουδιαστικές σταγόνες στο μάτι σας. Θα είστε ξύπνιοι κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αλλά δεν θα πρέπει να αισθάνεστε ενόχληση. Ένας μοναδικός φακός επαφής θα καλύψει το μάτι σας και θα κοιτάτε ένα έντονο φως ενώ ο χειρουργός κατευθύνει την ακτίνα λέιζερ γύρω από τον αμφιβληστροειδή όπου χρειάζεται θεραπεία.

Οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να συνεχίσουν τις κανονικές τους δραστηριότητες την ημέρα ή την επόμενη μέρα της αμφιβληστροειδοπεξίας με λέιζερ. Μπορεί να εμφανίσετε θολή όραση μετά τη διαδικασία. Η αμφιβληστροειδοπεξία με λέιζερ είναι μια επιτυχημένη θεραπεία για πολλά άτομα με προβλήματα αμφιβληστροειδούς. Όπως όλες οι χειρουργικές επεμβάσεις, υπάρχουν ορισμένοι κίνδυνοι. Ωστόσο, είναι ελάχιστες και σπάνιες. Ο χειρουργός σας θα τα συζητήσει μαζί σας πριν από οποιαδήποτε επέμβαση.

Αυτή η ασφαλής και αποτελεσματική διαδικασία μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε πιο επεμβατικές χειρουργικές επεμβάσεις και σας επιτρέπει να επιστρέψετε γρήγορα στη ζωή σας. Με πολυετή πείρα στην πραγματοποίηση αμφιβληστροειδοπεξίας με λέιζερ και άλλων επεμβάσεων αμφιβληστροειδούς, η Δρ Ankit Desai στο Windy City Retina μπορεί να προσφέρει την εξειδικευμένη φροντίδα που χρειάζεστε.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ