Ζάκυνθος: Τι είπε ο συζυγοκτόνος – «Δεν κατάλαβα ότι την είχα σκοτώσει»


Στοιχεία-σοκ: Δολοφονήθηκαν 22 γυναίκες σε έναν χρόνο

Τα ονόματα συνολικά 22 γυναικών, που δολοφονήθηκαν από τα χέρια των συζύγων τους, περιλαμβάνονται στη μακάβρια λίστα του 2021 με τα θύματα «τυφλής» ενδοοικογενειακής αγριότητας.

Πίσω από κλειστές πόρτες γυναίκες κακοποιούνται συστηματικά και επί σειρά ετών από τους συζύγους τους, ενώ πολλές φορές «η γειτονιά γνωρίζει αλλά σιωπά». Τα lockdowns φαίνεται ότι έφεραν έξαρση του νοσηρού φαινομένου, ενώ οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες προσπαθούν να ενισχύσουν τις δομές πρόληψης.

Συνολικά 44.200 γυναίκες έχουν επισκεφθεί τα συμβουλευτικά κέντρα του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ενώ πάνω από 3.700 γυναίκες και παιδιά έχουν φιλοξενηθεί σε ξενώνες φιλοξενίας.

Τελευταίο θύμα είναι η 40χρονη που δολοφονήθηκε με κουζινομάχαιρο από τον 51χρονο σύζυγό της στη Ζάκυνθο. Η άτυχη γυναίκα, μητέρα τριών παιδιών, ήθελε εδώ και πολύ καιρό να χωρίσει για να δραπετεύσει από τον εφιάλτη που ζούσε. Ο 51χρονος την κακοποιούσε συστηματικά και επί μακρόν, ενώ ο Εισαγγελέας του είχε επιβάλει περιοριστικούς όρους προκειμένου να μην την πλησιάζει.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, στην κατάθεσή του ανέφερε ότι πίστευε ότι η 40χρονη τον απατάει: «Έχασα τον έλεγχο. Είχαν μάθει ότι με απατάει. Πήρα το μαχαίρι και τη χτύπησα. Μετά έφυγα και πέρασα το βράδυ έξω. Στο βουνό. Δεν κατάλαβα ότι τη σκότωσα. Γι’ αυτό κανόνισα την επόμενη μέρα να πάω στη δουλειά στην οικοδομή. Πίστευα ότι την τραυμάτισα. Έχω μετανιώσει».

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. σημειώνουν, πάντως, ότι το παρελθόν του 51χρονου δείχνει ότι η κακοποιητική συμπεριφορά σε βάρος της γυναίκας του ήταν επαναλαμβανόμενη χωρίς στοιχεία μεταμέλειας.

Στις 18 Ιουνίου 2022 είχε συλληφθεί μετά από μήνυση της 40χρονης για ενδοοικογενειακή βία. Ο Εισαγγελέας ζήτησε προσωρινά περιοριστικά μέτρα που προέβλεπαν να μην πλησιάζει τη σύζυγό του σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων αλλά και απομάκρυνση από τη συζυγική οικία. Εκείνος, ωστόσο, συνέχιζε να πιέζει την 40χρονη να τον δεχτεί πίσω. Την παρακαλούσε μέχρι που κάποια στιγμή η σύζυγός του τον λυπήθηκε γιατί –όπως της έλεγε- δεν είχε πουθενά να μείνει, με αποτέλεσμα να επιστρέψει στο σπίτι, όπου συζούσαν μαζί με τα τρία παιδιά τους.

Το βράδυ της Κυριακής άρχισε να κακοποιεί για ακόμα μία φορά την άτυχη γυναίκα, η οποία σε κατάσταση σοκ μετέβη στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα και υπέβαλε ξανά μήνυση σε βάρος του για ενδοοικογενειακή βία. Σε βάρος του δράστη σχηματίστηκε δικογραφία για απειλή και απλή σωματική βλάβη, ωστόσο, οι αστυνομικοί δεν πρόλαβαν να τον συλλάβουν στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Η 40χρονη γύρισε στο σπίτι της και καθόταν στο πλατύσκαλο της εισόδου μαζί με μία γειτόνισσά της, περιμένοντας τα παιδιά της να γυρίσουν από κοντινό πάρκο όπου έπαιζαν. Τότε εμφανίστηκε ξαφνικά ο 51χρονος οικοδόμος, ο οποίος είχε καταλάβει ότι η γυναίκα του τον κατήγγειλε στην Αστυνομία. Την άρπαξε από τα μαλλιά, άρχισε να τη σέρνει και να φωνάζει «θα σε σκοτώσω», μπροστά στη γειτόνισσα που έντρομη απομακρύνθηκε.

Στη συνέχεια, πήρε ένα κουζινομάχαιρο και άρχισε να τη μαχαιρώνει στην κοιλιακή και θωρακική χώρα. Η γυναίκα έπεσε αιμόφυρτη στο μπαλκόνι του ισογείου. Γείτονες κάλεσαν το ασθενοφόρο που τη μετέφερε στο Νοσοκομείο Ζακύνθου. Όταν έφτασε το πλήρωμα του ΕΚΑΒ η γυναίκα ήταν ακόμα εν ζωή. Λίγη ώρα μετά, ωστόσο, κατέληξε.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο δολοφόνος είναι μέθυσος και κοινωνικά απομονωμένος.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση:

«Συνελήφθη, πρωινές ώρες σήμερα (01.08.2022) στη Ζάκυνθο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ζακύνθου, 49χρονος αλλοδαπός, ο οποίος κατηγορείται για την ανθρωποκτονία της 41χρονης αλλοδαπής συζύγου του, σε περιοχή της Ζακύνθου.

Ειδικότερα, ο 49χρονος εντοπίστηκε στη θέση Μαραθίας στο Κερί Ζακύνθου, από τους αστυνομικούς, κατά τη διάρκεια επισταμένων ερευνών, καθώς χθες το βράδυ (31.07.2022), με τα χέρια και τη χρήση μαχαιριού τραυμάτισε θανάσιμα τη σύζυγό του.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης, που πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Ζακύνθου, βρέθηκε και κατασχέθηκε -1- μαχαίρι.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου.

Γίνεται μνεία ότι, ο ανωτέρω είχε απασχολήσει για παραβάσεις σχετικές με την ενδοοικογενειακή βία και τον Ιούνιο τρέχοντος έτους είχε συλληφθεί για το συγκεκριμένο, καθώς και άλλα αδικήματα και οδηγηθεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή».


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ