Θλίψη στην Κύπρο: Πέθανε ο Παναγιώτης Καννάουρος


Κύπρος – Όλες οι ειδήσεις: Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 80 χρονών, ο Παναγιώτης Καννάουρος.

Ένας εκ των γνωστότερων και πλέον αγαπητών εκπαιδευτικών στην Πάφο και από τους σημαντικότερους ανθρώπους του πνεύματος στην επαρχία. Ο Παναγιώτης Καννάουρος συνέδεσε το όνομά του με την προάσπιση της Κυπριακής Δημοκρατίας και της νομιμότητας την περίοδο της τραγωδίας του 1974.

Αποτέλεσε ένα από τα ιστορικά στελέχη που πλαισίωσαν τον Νίκο Νικολαΐδη και στελέχωσαν τον ιστορικό Ελεύθερο Ραδιοσταθμό της Πάφου τις ημέρες του πραξικοπήματος, στηρίζοντας τον Εθνάρχη Μακάριο και τη νομιμότητα.

Η κηδεία του θα τελεστεί σήμερα στις 4:30 μ.μ. από τον Καθεδρικό ναό Αγίου Θεοδώρου Πάφου. Παράκληση της οικογένειας είναι όπως αντί στεφάνων, γίνονται εισφορές για ενίσχυση του έργου του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου και της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Πάφου.

Σε δήλωση του για τον θάνατο του Παναγιώτη Καννάουρου, ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής, Γιαννάκης Ομήρου, στάθηκε στο πολύπλευρο έργο του εκλιπόντος.

«Εκφράζω βαθύτατη θλίψη για τον θάνατο του συναγωνιστή, κορυφαίου αντιστασιακού, συντάκτη και εκφωνητή του Ελεύθερου Ραδιοσταθμού Πάφου που λειτούργησε στο πραξικόπημα του Ιούλη του 1974 και λαμπρού εκπαιδευτικού Πανίκου Καννάουρου. Απευθύνω θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του» ήταν τα ακριβή λόγια του κ. Ομήρου.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ