Κολλαγόνο: Πώς θα ενισχύσετε το κολλαγόνο στο δέρμα σας;


Μπορεί να έχετε ακούσει για την παραγωγή κολλαγόνου αν ασχολείστε με την περιποίηση του δέρματος. Εκείνοι που παίρνουν στα σοβαρά το καθεστώς περιποίησης της επιδερμίδας τους επενδύουν αρκετά καλά σε προϊόντα περιποίησης που στοχεύουν τα δερματικά τους προβλήματα. Ένα τέτοιο πρόβλημα του δέρματος είναι η γήρανση και οι γυναίκες σε όλο τον κόσμο θέλουν το δέρμα τους να φαίνεται νεότερο και ελαστικό. Για την καταπολέμηση των σημαδιών και των επιπτώσεων της γήρανσης, οι λάτρεις της περιποίησης της επιδερμίδας χρησιμοποιούν προϊόντα που περιέχουν κολλαγόνο.

Ενισχύστε το κολλαγόνο στο δέρμα σας

  • Καλός ύπνος = Καλό δέρμα. Η φόρμουλα είναι ακριβώς σωστή γιατί ο καλός ύπνος λέγεται ότι προάγει το καλό δέρμα. Ο ύπνος ομορφιάς που φαίνεται φανταχτερός είναι αληθινός γιατί ο ύπνος σχετίζεται άμεσα με το λαμπερό δέρμα και τη δημιουργία της ανθρώπινης αυξητικής ορμόνης. Το κολλαγόνο στην πραγματικότητα αυξάνει τα επίπεδά του στο σώμα μόλις αρχίσετε να κοιμάστε καλά τη νύχτα. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι για την παραγωγή κολλαγόνου απαιτούνται τουλάχιστον 7 ώρες ύπνου. 
  • Άρση βαρών. Μπορεί να μοιάζει με το πώς η άρση βάρους σχετίζεται με την παραγωγή κολλαγόνου. Όμως, μια μεγάλη αλήθεια που κρύβεται πίσω είναι ότι η άρση μεγάλων βαρών λέγεται ότι αυξάνει το κολλαγόνο στα οστά. Υπάρχουν διάφοροι τύποι προπονήσεων στους οποίους πρέπει να εστιάσετε για την ενίσχυση της παραγωγής κολλαγόνου. Τα squat, οι σειρές και η πίεση στον πάγκο είναι μερικές προπονήσεις στις οποίες πρέπει να εστιάσετε για την αύξηση του κολλαγόνου. Η προπόνηση υψηλής έντασης διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου.
  • Νερό. Λοιπόν, η νηστεία μόνο με νερό ενθαρρύνεται εάν θέλετε να ενισχύσετε την παραγωγή κολλαγόνου στο σώμα σας. Πίνετε νερό για 18 ώρες και μην τρώτε τίποτα στο μεταξύ. Συνιστάται να πίνετε νερό για περίπου μία ώρα, αλλά πρέπει να είναι μόνο νερό. Όταν νηστεύετε για νερό μόνο το σώμα θα μπει σε μια φάση που ονομάζεται Αυτοφαγία. Αυτή η φάση διασπά όλες τις πρωτεΐνες, ακόμη και το κολλαγόνο που παράγεται στο σώμα. Μετά το τέλος της νηστείας κανονίστε ένα πλήρες υγιεινό γεύμα και ως αποτέλεσμα θα παράγει έντονο κολλαγόνο.
  • Θεραπεία Ατμόλουτρου. Δεν μπορείτε καν να φανταστείτε την αύξηση της παραγωγής κολλαγόνου υιοθετώντας αυτόν τον τρόπο. Μελέτες έχουν αποκαλύψει ότι η θεραπεία με ατμό, η οποία είναι συνήθως γνωστή ως σάουνα, έχει την ικανότητα να αυξάνει την HGH και την παραγωγή κολλαγόνου. Η αποξηραμένη υπέρυθρη σάουνα είναι ιδανική γιατί τα κύματα που παράγονται διεισδύουν βαθιά μέσα στο σώμα. Όσο πιο βαθιά πηγαίνουν τόσο περισσότερο κολλαγόνο παράγεται.
  • Συμπληρώματα κολλαγόνου. Τα συμπληρώματα κολλαγόνου είναι επίσης ένας από τους τρόπους για την ενίσχυση της παραγωγής κολλαγόνου στο σώμα. Το κολλαγόνο είναι ανάγκη και πρέπει να προσπαθήσει κανείς να το αυξήσει όσο περισσότερο μπορεί. Αλλά δεν είναι όλοι μη χορτοφάγοι που έχουν την οικονομική δυνατότητα να τρώνε ψάρια και άλλα μη χορτοφαγικά τρόφιμα. Έτσι, για αυτούς, τα συμπληρώματα κολλαγόνου είναι ένα τυχερό πράγμα. Τα συμπληρώματα κολλαγόνου είναι διαθέσιμα σε διάφορες μορφές όπως σκόνη και δισκία. Έχουν τη δύναμη να ενισχύουν γενναιόδωρα το κολλαγόνο με μία κίνηση.
  • Ζωμός οστών. Η αύξηση του κολλαγόνου είναι γνωστή σε εμάς, αλλά η κατανάλωση κολλαγόνου είναι μια διαφορετική διαδικασία. Ο ζωμός των οστών είναι κάτι που όλοι πρέπει να συμπεριλάβουν στη διατροφή τους για να αυξήσουν την παραγωγή κολλαγόνου. Όταν τρώτε μαγειρεμένο ζωμό από κόκαλα, νιώθετε ότι το κολλαγόνο έχει ψηθεί και εσείς το τρώτε. Οι ιδιότητες γήρανσης του δέρματος του κολλαγόνου δικαιολογούνται εάν μπορείτε να συμπεριλάβετε ζωμό οστών στη διατροφή σας.
  • Κρυοθεραπεία. Αυτή μπορεί να είναι συνήθως μια νέα λέξη στο λεξικό σας, επειδή ο όρος δεν είναι τόσο διάσημος. Η κρυοθεραπεία είναι βασικά ένα είδος θεραπείας ακραίων ψυχρών καταστάσεων που έχει εκπληκτικά αντιγηραντικά οφέλη. Λέγεται ότι αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου στο επόμενο επίπεδο. Η θεραπεία έχει να κάνει με την αποκάλυψη ολόκληρου του σώματός σας εκτός από το πρόσωπό σας σε έναν θάλαμο που είναι γεμάτος με άζωτο. Η θερμοκρασία στον θάλαμο είναι τόσο κρύα όσο -130 βαθμούς Κελσίου.

  • Υγιεινά λαχανικά. Η συμπερίληψη υγιεινών λαχανικών στη διατροφή σας μπορεί να αποδειχθεί ενισχυτικό κολλαγόνου. Το λάχανο και το σπανάκι είναι δύο πράσινα λαχανικά που ανακατεύονται με αντιοξειδωτικά. Αυτά τα αντιοξειδωτικά είναι επιτυχή στην πρόληψη των βαθιών ιστών που διασπούν το κολλαγόνο. Η κόκκινη πιπεριά, οι ντομάτες και τα παντζάρια είναι μερικά ακόμη λαχανικά που ευθύνονται για την παραγωγή κολλαγόνου.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ