Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέο πακέτο στήριξης ύψους 1 δισ. ευρώ προσφέρουν οι ΗΠΑ στο Κίεβο


Η νέα στήριξη των ΗΠΑ στη χώρα θα περιλαμβάνει πυρομαχικά για HIMARS, πυρομαχικά συστήματος πυραύλων εδάφους-αέρος NASAMS και έως και 50 θωρακισμένα ιατρικά μέσα μεταφοράς M113

Πακέτο βοήθειας ύψους 1 δισ. δολαρίων αναμένεται να προσφέρουν οι ΗΠΑ στην Ουκρανία, ένα από τα μεγαλύτερα μέχρι στιγμής ποσά που έχει διατεθεί για της ενίσχυση της άμυνας της επιτιθέμενης χώρας. Περιλαμβάνει πυρομαχικά για όπλα μεγάλης εμβέλειας και τεθωρακισμένα οχήματα ιατρικών μεταφορών.

Το πακέτο αναμένεται να ανακοινωθεί από τη Δευτέρα, και έρχεται για να προστεθεί στα 8,8 δισεκατομμύρια δολάρια βοήθειας που έδωσαν έχουν προσφέρει οι ΗΠΑ από την αρχή του πολέμου.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν δεν έχει ακόμα υπογράψει τη νέα στρατιωτική ενίσχυση όπως γνωστοποιούν αξιωματούχοι, ενώ το περιεχόμενοι του πακέτου μπορεί να αλλάξει πριν την οριστικοποίηση του.

Ωστόσο, εάν υπογραφεί στην τρέχουσα μορφή του, θα αποτιμηθεί σε 1 δισεκατομμύριο δολάρια και θα περιλαμβάνει πυρομαχικά για HIMARS, πυρομαχικά συστήματος πυραύλων εδάφους-αέρος NASAMS και έως και 50 θωρακισμένα ιατρικά μέσα μεταφοράς M113.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη Δευτέρα, το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ένα ξεχωριστό πακέτο βοήθειας ασφαλείας για την Ουκρανία αξίας έως και 550 εκατομμυρίων δολαρίων, συμπεριλαμβανομένων πρόσθετων πυρομαχικών για συστήματα πυραύλων πυροβολικού υψηλής κινητικότητας (HIMARS).


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ