Ξένες υπηρεσίες ζήτησαν την παρακολούθηση Ανδρουλάκη: Η αποκάλυψη Κοντολέων στο Μαξίμου


Η άρση απορρήτου στο τηλέφωνο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ υπεγράφη τον Σεπτέμβριο του 2021

Οι υπηρεσίες πληροφοριών της Ουκρανίας και της Αρμενίας είναι εκείνες που ζήτησαν από την ΕΥΠ την παρακολούθηση του κινητού του Νίκου Ανδρουλάκη λόγω της συμμετοχής του σε συγκεκριμένη επιτροπή στην ευρωβουλή.

Αυτό υποστηρίζει δημοσίευμα της Καθημερινής αποδίδοντας τις πληροφορίες στον ίδιο τον πρώην διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέων όταν κλήθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου την Πέμπτη το βράδυ για εξηγήσεις.

Κυβερνητικές πηγές που επικαλείται το δημοσίευμα υποστηρίζουν πως για την παρακολούθηση του κινητού τηλεφώνου του κ. Ανδρουλάκη μέσω του συστήματος νόμιμων συνακροάσεων της ΕΥΠ δεν είχε ενημερωθεί το Μέγαρο Μαξίμου. Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης ανέφεραν ότι το βράδυ της Πέμπτης κλήθηκε να παράσχει εξηγήσεις σε ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο ο διοικητής της Υπηρεσίας, Παναγιώτης Κοντολέων.

Ο τελευταίος φέρεται να επικαλέστηκε ότι η παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη έγινε κατόπιν αιτήματος ξένων αρχών, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι την άρση απορρήτου στο κινητό του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ζήτησαν οι υπηρεσίες πληροφοριών της Ουκρανίας και της Αρμενίας.

Κάποιες άλλες πηγές ενημέρωσης σημείωναν ότι το ενδιαφέρον των ξένων υπηρεσιών και κατ’ επέκταση και της ΕΥΠ είχε κεντρίσει η συμμετοχή του κ. Ανδρουλάκη σε επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου με αντικείμενο εμπορικές σχέσεις της Ενωσης με την Κίνα.

Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, η διάταξη για την άρση απορρήτου στο τηλέφωνο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ υπεγράφη τον Σεπτέμβριο του 2021 δηλαδή την ίδια περίοδο που έγινε προσπάθεια παγίδευσης του κινητού τηλεφώνου του με το παράνομο λογισμικό Predator, όπως ο ίδιος έχει καταγγείλει.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ