Καλοκαίρι 2022: Παγκόσμια ενημέρωση για την εξάπλωση του κορωνοϊού


Καλοκαίρι 2022: Η Βόρεια Κορέα δήλωσε την Παρασκευή ότι όλοι οι πυρετοί της έχουν αναρρώσει, τον πρώτο της ισχυρισμό μετά το ξέσπασμα της πανδημίας στην απομονωμένη οικονομία, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης KCNA.

Ασία-Ειρηνικός

* Η κυβέρνηση του Μακάο ανακοίνωσε ότι θα ξαναρχίσει τα δρομολόγια των πορθμείων με την πόλη Shenzhen της νότιας Κίνας στις 8 Αυγούστου, καθώς οι αρχές προσπαθούν να χαλαρώσουν τους αυστηρούς περιορισμούς για την COVID-19 στον μεγαλύτερο κόμβο τυχερών παιχνιδιών στον κόσμο.

* Η ηπειρωτική Κίνα ανέφερε 539 κρούσματα κορωνοϊού για τις 4 Αυγούστου, εκ των οποίων τα 222 ήταν συμπτωματικά και τα 317 ήταν ασυμπτωματικά, ανακοίνωσε η Εθνική Επιτροπή Υγείας.

* Το χειμερινό ξέσπασμα COVID-19 της Αυστραλίας που τροφοδοτείται από τις νέες υποπαραλλαγές BA.4/5 της Omicron μπορεί να κορυφώθηκε νωρίς, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Μαρκ Μπάτλερ την Πέμπτη, καθώς τα νοσοκομεία ανέφεραν σταθερή πτώση των εισαγωγών την περασμένη εβδομάδα.

Ευρώπη

*Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων συνιστά το εμβόλιο Covid-19 της Novavax να φέρει μια προειδοποίηση για την πιθανότητα δύο τύπων καρδιακής φλεγμονής, μια πρόσθετη επιβάρυνση για ένα εμβόλιο που μέχρι στιγμής έχει αποτύχει να κερδίσει ευρεία απορρόφηση.

Το εμβόλιο J&J βρέθηκε στο στόχαστρο πρόσφατα αφού συνδέθηκε με μια σπάνια νευρολογική διαταραχή που ονομάζεται σύνδρομο Guillain-Barré από τον FDA Αμερική

* Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα παραμείνει σε απομόνωση έως ότου βγει αρνητικός στην COVID-19, δήλωσε την Πέμπτη η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν-Πιέρ.

* Ο Νόβακ Τζόκοβιτς αποσύρθηκε από την εκδήλωση συντονισμού του U.S. Open της επόμενης εβδομάδας στον Καναδά, καθώς δεν μπορεί να εισέλθει στη χώρα χωρίς να εμβολιαστεί πλήρως κατά της COVID-19, δήλωσαν οι διοργανωτές του τουρνουά, ενώ έδωσε στον Άντι Μάρεϊ ένα από τα τέσσερα μπαλαντέρ. Μέση Ανατολή και Αφρική

*Η ρυθμιστική αρχή υγείας της Νότιας Αφρικής ανέφερε την Πέμπτη μια αιτιώδη σύνδεση μεταξύ του θανάτου ενός ατόμου και του εμβολίου της Johnson & Johnson για την COVID-19, την πρώτη φορά που γίνεται μια τέτοια άμεση σύνδεση στη χώρα.

Ιατρικές Εξελίξεις

*Η παραλλαγή Omicron μπορεί να είναι πιο αποτελεσματική στη μόλυνση των παιδιών από τη μύτη από προηγούμενες εκδόσεις του κορωνοϊού, προτείνει μια μικρή μελέτη.

Οικονομική επίδραση

*Η κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας προειδοποίησε την Παρασκευή ότι ο πληθωρισμός οδεύει σε υψηλά τριών δεκαετιών, απαιτώντας περαιτέρω αυξήσεις στα επιτόκια που θα επιβραδύνουν απότομα την ανάπτυξη, καθιστώντας δύσκολη τη διατήρηση της οικονομίας σε «ομοιόμορφη καρίνα».

* Το βασικό επιτόκιο επαναγοράς πολιτικής της Reserve Bank of India αυξήθηκε κατά 50 μονάδες βάσης την Παρασκευή, η τρίτη αύξηση σε ισάριθμους μήνες για να μειώσει τον επίμονα υψηλό πληθωρισμό.

* Η οικονομική ανάπτυξη της Ινδονησίας επιταχύνθηκε το τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου εν μέσω εξαγωγικής έκρηξης που οφείλεται στην αύξηση των τιμών των βασικών εμπορευμάτων, έδειξαν επίσημα στοιχεία την Παρασκευή, αλλά η νομισματική σύσφιξη, ο αυξανόμενος πληθωρισμός και ο κίνδυνος παγκόσμιας ύφεσης απειλούν τις προοπτικές.

* Τα νοικοκυριά της Ιαπωνίας αύξησαν τις δαπάνες για πρώτη φορά σε τέσσερις μήνες τον Ιούνιο, καθώς η ζήτηση για ταξιδιωτικές υπηρεσίες αυξήθηκε ως θετικό σημάδι για ευρύτερες προοπτικές ανάκαμψης.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ