Φαλάσαρνα: Κολυμπώντας στα κρυστάλλινα νερά της Κρήτης – Ο επίγειος παράδεισος του καλοκαιριού


Κρήτη: Πηγαίνοντας για μια βουτιά σε μία από τις πιο καταγάλανες παραλίες της Ευρώπης… Τα Φαλάσαρνα

Φαλάσαρνα… μία από τις πιο γνωστές παραλίες του νομού Χανίων αλλά και ολόκληρης της Κρήτης, η οποία συγκεντρώνει πλήθος τουριστών κάθε καλοκαίρι.

Τα Φαλάσαρνα που βρίσκονται στη δυτική ακτή της Κρήτης αποτελούν όχι μόνο έναν φημισμένο τουριστικό προορισμό αλλά συγκεντρώνουν και οικολογικό ενδιαφέρον καθώς έχουν ενταχθεί στο σχέδιο Natura 2000, λόγω της ποικιλίας χλωρίδα και πανίδας στην περιοχή, αλλά και λόγω του ιδιαίτερου φυσικού κάλλους.

Η παραλία Φαλάσαρνα στα δυτικά των ΧανίωνINTIME

Η λευκή ψιλή άμμος και τα κρυστάλλινα πεντακάθαρα νερά είναι οι λόγοι που έχει βραβευτεί σαν την πιο όμορφη παραλία της Κρήτης και που βρίσκεται πάντα μέσα στις Τοπ-10 καλύτερες παραλίες της Ευρώπης.

Αν και είναι μια πλήρως οργανωμένη παραλία με ομπρέλες και ξαπλώστρες στο μεγαλύτερο μέρος της, υπάρχουν αρκετά σημεία ελεύθερα για όσους θέλουν να είναι πιο ανεξάρτητοι.

Η απέραντα ακτή στα ΦαλάσαρναINTIME

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα Φαλάσαρνα μπορείς να απολαύσεις θαλάσσια σπορ. Από την μικρή ηλικία έως τη μεγάλη υπάρχει ποικιλία δραστηριοτήτων.

Αν έπρεπε να βρούμε ένα μειονέκτημα, αυτό θα ήταν οι έντονοι βόρειοι και δυτικοί ανέμοι, που προκαλούν συχνά μεγάλα κύματα. Ωστόσο αυτό είναι που την κάνει δημοφιλή σε όσους αρέσει το windsurfing.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ