Ισπανία: Αναφέρει τους πρώτους θανάτους από οξεία ηπατίτιδα σε παιδιά – Πέθανε ένα μωρό 15 μηνών και ένα 6χρονο


Ισπανία: Η Ισπανία ανέφερε τους δύο πρώτους θανάτους της από οξεία ηπατίτιδα, ή φλεγμονή του ήπατος, μεταξύ παιδιών – μια ασθένεια που έχει άγνωστα αίτια και παρακολουθείται από διεθνείς υγειονομικούς αξιωματούχους. Το υπουργείο Υγείας της Ισπανίας δήλωσε ότι 46 περιπτώσεις της ασθένειας έχουν αναφερθεί στην Ισπανία και ότι τρεις χρειάστηκαν μεταμοσχεύσεις ήπατος.

Από τους τρεις ασθενείς με μεταμόσχευση, οι δύο πέθαναν – ένα μωρό 15 μηνών τον Ιούνιο και ένα 6χρονο τον Ιούλιο. Μια γυναίκα και ο 7 μηνών γιος της περιμένουν για μεταμόσχευση ήπατος.

Το υπουργείο ανέφερε σε δήλωση την Πέμπτη ότι 507 κρούσματα αναφέρθηκαν σε 21 χώρες στην Ευρώπη έως τις 28 Ιουλίου, με 273 από αυτά στη Βρετανία.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 180 κρούσματα και έχουν αναφερθεί έξι θάνατοι.

Οι υγειονομικοί αξιωματούχοι παραμένουν μπερδεμένοι από τα αίτια της ηπατίτιδας και λένε ότι τα καλύτερα διαθέσιμα στοιχεία δείχνουν ένα στομαχικό σφάλμα που δεν είναι γνωστό ότι προκαλεί ηπατικά προβλήματα σε κατά τα άλλα υγιή παιδιά. Η Ισπανία λέει ότι άρχισε να παρακολουθεί στενά την κατάσταση μετά από συναγερμό στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας από τη Βρετανία μετά από μια απότομη αύξηση των κρουσμάτων.

Το υπουργείο είπε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει παρατηρήσει αύξηση στον αριθμό των κρουσμάτων αυτού του τύπου ηπατίτιδας σε σύγκριση με εκτιμήσεις που έγιναν με στοιχεία προηγούμενων ετών.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ