ΗΠΑ: Στο «πληγωμένο» Κεντάκι ο Μπάιντεν μετά τις φονικές πλημμύρες


Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και η πρώτη κυρία επισκέπτονται σήμερα (8/8) το Κεντάκι για να δουν απο κοντά τις ζημιές που προκάλεσαν οι χειρότερες πλημμύρες στην ιστορία της πολιτείας

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και η πρώτη κυρία μαζί με τον κυβερνήτη του Κεντάκι Άντι Μπέσιαρ και τη σύζυγό του θα συναντηθούν με οικογένειες και θα επιθεωρήσουν απο κοντά τις ζημιές που άφησαν πίσω οι πιο καταστροφικές πλημμύρες στην ιστορία της πολιτείας.

Τουλάχιστον 37 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον κατακλυσμό του περασμένου μήνα στο ανατολικό τμήμα της αμερικανικής πολιτείας Κεντάκι. Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία δήλωσε την Κυριακή (7/8) ότι οι πλημμύρες παραμένουν απειλή, προειδοποιώντας για περισσότερες καταιγίδες μέχρι την Πέμπτη. Η επίσκεψη του Μπάιντεν θα είναι η δεύτερη στην πολιτεία μετά το Δεκέμβριο και τους ανεμοστρόβιλους που έπληξαν το Κεντάκι, προκαλώντας 77 θανάτους και ανυπολόγιστες καταστροφές.

«Μακάρι να μπορούσα να σας πω γιατί συνεχίζουμε να πληττόμαστε εδώ στο Κεντάκι», είπε πρόσφατα ο Μπεσίαρ. «Μακάρι να μπορούσα να σας πω γιατί σε περιοχές όπου οι άνθρωποι μπορεί να μην έχουν πολλά συνεχίζουν να χτυπιούνται και να χάνουν τα πάντα. Δεν μπορώ να σας πω το γιατί, αλλά ξέρω τι κάνουμε ως απάντηση σε αυτό. Και η απάντηση είναι ό,τι μπορούμε. Αυτοί είναι οι δικοί μας άνθρωποι. Ας φροντίσουμε να τους βοηθήσουμε».

Ο Μπάιντεν έχει επεκτείνει την ομοσπονδιακή βοήθεια για τις καταστροφές στο Κεντάκι, διασφαλίζοντας ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα καλύψει το πλήρες κόστος για την απομάκρυνση των συντριμμιών και άλλων μέτρων έκτακτης ανάγκης.

Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Kαριν Ζαν-Πιερ είπε ότι η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης έχει προσφέρει περισσότερα από 3,1 εκατομμύρια δολάρια σε κεφάλαια βοήθειας και εκατοντάδες διασώστες έχουν αναπτυχθεί για να βοηθήσουν.

Η πλημμύρα «χτύπησε» μόλις ένα μήνα αφότου ο κυβερνήτης του Κεντάκι επισκέφτηκε το Mayfield για να γιορτάσει την ολοκλήρωση των πρώτων σπιτιών που ανεγέρθηκαν από τότε που ένας ανεμοστρόβιλος σχεδόν «εξαφάνισε» την πόλη.

«Εκείνη την ημέρα υποσχέθηκα ότι, ενώ είχαμε χτυπηθεί, δεν είχαμε βγει νοκ άουτ», είπε ο Μπεσίαρ «Ότι θα σηκωνόμασταν ξανά και θα προχωρούσαμε μπροστά. Και έξι μήνες από τη μέρα, δεν είμαστε απλώς όρθιοι, δεν στεκόμαστε μόνο στα πόδια μας, προχωράμε».

Οι νέες καταστροφές δοκιμάζουν για μία ακόμη φορά την πολιτεία. Ο Μπεσίαρ επισκέφθηκε το ανατολικό Κεντάκι όσες φορές το επέτρεπε ο καιρός από τότε που σημειώθηκαν οι πλημμύρες. Έδωσε καθημερινές συνεντεύξεις τύπου διάρκειας μιας ώρας για να παρέχει λεπτομέρειες, συμπεριλαμβανομένης μιας πλήρους σειράς βοήθειας για τα θύματα.

Και όπως έκανε και μετά τους ανεμοστρόβιλους, άνοιξε ταμεία αρωγής για τους ανθρώπους στις πληγείσες περιοχές. Ο Δημοκρατικός Μπεσίαρ νίκησε οριακά τον Ρεπουμπλικανό αντιπαλό του το 2019 και επιδιώκει μια δεύτερη θητεία το 2023.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ