Κρεμλίνο: Δεν υπάρχει βάση για συνάντηση Πούτιν-Ζελένσκι


Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν υπάρχει βάση αυτή τη στιγμή για συνάντηση μεταξύ των προέδρων της Ρωσίας και της Ουκρανίας

Η Μόσχα απέρριψε το ενδεχόμενο πιθανής συνάντησης ανάμεσα στον πρόεδρο Πούτιν και τον Ουκρανό ομόλογό του, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Απαντώντας σε ερώτηση για την προσφορά του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν να μεσολαβήσει στις ειρηνευτικές συνομιλίες, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε σε δημοσιογράφους σε τηλεδιάσκεψη ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα μπορέσουν να συναντηθούν μόνο αφού οι διαπραγματευτές και από τις δύο πλευρές θα «έχουν κάνει την προετοιμασία τους».

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Μόσχας και του Κιέβου βρίσκονται σε τέλμα εδώ και μήνες, με τη μία πλευρά να κατηγορεί την άλλη για την έλλειψη προόδου. «Η ουκρανική αποστολή έχει βγει εκτός ραντάρ, δεν υπάρχει διαπραγματευτική διαδικασία αυτή τη στιγμή», δήλωσε σήμερα ο Πεσκόφ.

«Όσο για μια συνάντηση μεταξύ των προέδρων Πούτιν και Ζελένσκι, είναι πιθανή μόνο αφού θα έχει γίνει όλη η προετοιμασία από τις αποστολές τους. Αυτό λείπει, άρα δεν υπάρχουν ακόμα οι απαραίτητες προϋποθέσεις για τη συνάντηση», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ