Μπάιντεν κορωνοϊός: Πάλι αρνητικός στην COVID σταματά την απομόνωση


Αφού βίωσε μια περίπτωση ανάκαμψης COVID στα τέλη του περασμένου μήνα, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν βρέθηκε αρνητικός σε μοριακό τεστ το Σάββατο και την Κυριακή και έφυγε από τον Λευκό Οίκο για την πολιτεία του Ντέλαγουερ. “Θα επιστρέψει με ασφάλεια στη δημόσια δέσμευση και στα προεδρικά ταξίδια”, έγραψε ο γιατρός του Μπάιντεν, Κέβιν Ο’ Κόνορ σε επιστολή που δημοσιεύτηκε την Κυριακή. “Αισθάνομαι καλά”, είπε ο Μπάιντεν ενώ επιβιβαζόταν στο Marine One για ένα ταξίδι στην παραλία Rehoboth.

Ο Πρόεδρος, ο οποίος είναι πλήρως εμβολιασμένος και με τις ενισχυτικές δόσεις, βρέθηκε θετικός για πρώτη φορά στην COVID-19 στις 21 Ιουλίου και άρχισε να παίρνει το αντιικό Paxlovid, για να μειώσει τις πιθανότητες σοβαρής νόσου. Σύμφωνα με τον γιατρό του, τα ζωτικά σημεία του Μπάιντεν παρέμειναν φυσιολογικά καθ’ όλη τη διάρκεια της μόλυνσης, αλλά τα συμπτώματά του περιελάμβαναν καταρροή, βήχα, πονόλαιμο και πόνους στο σώμα. Ο Μπάιντεν ήταν αρνητικός στις 26 Ιουλίου και στις 27 Ιουλίου, αλλά στη συνέχεια έπιασε ένα σπάνιο κρούσμα ανάκαμψης στις 30 Ιουλίου, αναγκάζοντάς τον να απομονωθεί ξανά.

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας του απομόνωσης, ο Μπάιντεν έδωσε ομιλίες από το μπαλκόνι του Λευκού Οίκου, όπως όταν σημάδεψε τη δολοφονία ενός ηγέτη της Αλ Κάιντα ή μια ισχυρή έκθεση για τις θέσεις εργασίας. Συνέχισε να είναι θετικός μέχρι το Σάββατο, όταν έλαβε το πρώτο αρνητικό αποτέλεσμα. Ενώ ο πρόεδρος απομονωνόταν στην κατοικία του Λευκού Οίκου, η Πρώτη Κυρία Τζιλ Μπάιντεν παρέμεινε στο Ντέλαγουερ. Οι Μπάιντεν σχεδιάζουν να επισκεφθούν το Κεντάκι τη Δευτέρα για να δουν τις ζημιές από τις πλημμύρες και να συναντηθούν με οικογένειες.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ