Επιτραπέζια: 7 εκπληκτικά οφέλη για την ψυχική υγεία από τα παιχνίδια με χαρτιά


Όταν πρόκειται να περάσετε καλά με τους φίλους και την οικογένεια, ποιος δεν αγαπά τα παιχνίδια με χαρτιά; Παιχνίδια όπως το Monopoly και το Cluedo ήταν πάντα κορυφαίες επιλογές για βραδιές παιχνιδιών το Σαββατοκύριακο, σε πικνίκ και πάρτι. Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν ότι τα παιχνίδια με κάρτες είναι απλώς μια άλλη δραστηριότητα χόμπι, μελέτες δείχνουν ότι τα παιχνίδια με κάρτες μπορεί να προσφέρουν πολλά εκπαιδευτικά, συναισθηματικά και ψυχολογικά οφέλη, που κυμαίνονται από βελτιωμένες μαθηματικές δεξιότητες έως αυξημένη αίσθηση αυτοεκτίμησης.

Ακολουθούν επτά εκπληκτικά οφέλη για την ψυχική υγεία από τα παιχνίδια με χαρτιά:

  • Προσφέρουν την απόλυτη αναμέτρηση! Τα παιχνίδια είναι διασκεδαστικά. Προκαλούν την απελευθέρωση των ορμονών ντοπαμίνης, με αποτέλεσμα να αισθάνεστε πιο αισιόδοξοι και ενισχύοντας τα επίπεδα ενέργειάς σας. Τα παιχνίδια με κάρτες σάς βοηθούν να αναπτύξετε μια θετική στάση, ενώ σας αφήνουν γεμάτους ενέργεια για να αντιμετωπίσετε διάφορες προκλήσεις. Καλείστε να περιορίσετε τις λίστες υπόπτων σας, να αποκλείσετε άτομα πραγματοποιώντας έρευνες και να λύσετε το μυστήριο.
  • Συζητήσεις για ένα παιχνίδι με χαρτιά; Τα παιχνίδια με κάρτες είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να καλλιεργήσετε σχέσεις. Θυμάστε όλα εκείνα τα απογεύματα, να παίζετε χαρτιά με τα αδέρφια, τα ξαδέρφια ή τους φίλους σας; Αυτά τα παιχνίδια εσωτερικού χώρου αναδεικνύουν την ανταγωνιστική φύση ορισμένων ανθρώπων ενώ αντικατοπτρίζουν τη βοηθητική φύση άλλων. Είτε έτσι είτε αλλιώς, οι αλληλεπιδράσεις που λαμβάνουν χώρα ενώ παίζετε παιχνίδια είναι χρήσιμες για την ενίσχυση των σχέσεων και την επανασύνδεση με τους αγαπημένους σας. Παίζοντας ένα παιχνίδι με κάρτες μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να σπάσουν τον πάγο κοινωνικά και να τους παρακινήσει να περάσουν χρόνο με τους συνομηλίκους τους.
  • Απομνημονεύστε λεπτομέρειες για βελτιωμένη λειτουργία του εγκεφάλου! Πολλές μελέτες υποστηρίζουν το γεγονός ότι η ενασχόληση με δραστηριότητες διασκέδασης, μάθησης, σας βοηθά να διατηρείτε καλύτερα τις πληροφορίες που έχετε μάθει. Όλα τα είδη διασκεδαστικών και χαλαρωτικών δραστηριοτήτων σας βοηθούν να αναζωογονηθείτε ενώ καταλαβαίνετε τις εργασίες με πιο γρήγορο ρυθμό. Η συγκέντρωση και η εστίαση, η επένδυση στη νίκη και η επαναλαμβανόμενη ενεργοποίηση των δικτύων του εγκεφάλου που εμπλέκονται σάς επιτρέπουν να θυμάστε καλύτερα τις έννοιες, ώστε η μάθηση να αποκρυσταλλώνεται.
  • Βελτιώστε και ενισχύστε τις παρατηρητικές σας ικανότητες. Πρέπει να παρακολουθείτε στενά τους αντιπάλους σας ενώ παίζετε χαρτιά για να προβλέψετε την επόμενη κίνησή τους. Για να εντοπίσετε μοτίβα και να κατανοήσετε γρήγορα πιθανές επιλογές για την επόμενη κίνησή σας, πρέπει να είστε προσεκτικοί και σε εγρήγορση. Αυτά τα παιχνίδια είναι αναμφίβολα ένας διασκεδαστικός τρόπος για να βελτιώσετε την ικανότητά σας να εξετάζετε λεπτομερώς και να παρακολουθείτε το περιβάλλον σας. Αυτά τα παιχνίδια βοηθούν να ρέουν οι δημιουργικοί σας χυμοί βελτιώνοντας τις παρατηρητικές σας δεξιότητες, ώστε να είστε πάντα έτοιμοι και προετοιμασμένοι για ό,τι συναντήσετε.
  • Σκέψου, Δράσε! Εκτός από την τόνωση των δεξιοτήτων μνήμης και την ανακούφιση από το άγχος, τα τραπουλόχαρτα μπορούν να ενισχύσουν τα μαθηματικά, τη λογική συλλογιστική και τις δεξιότητες κριτικής και στρατηγικής σκέψης. Διαλέξτε οποιοδήποτε παιχνίδι καρτών και δείτε πώς σας προκαλεί να αλλάξετε τις στρατηγικές σας και να στοχεύσετε στη νίκη, ακόμη και όταν το παιχνίδι παίρνει μια απροσδόκητη τροπή και όλες οι πιθανότητες είναι εναντίον σας!
  • Ερμηνεύστε, Αποφασίστε, Μάθετε να κάνετε τις σωστές κινήσεις τη σωστή στιγμή! Τα παιχνίδια με κάρτες διδάσκουν πολλά για την κατανόηση και τη χρήση των γνωστικών λειτουργιών. Σας βοηθούν να παρατηρήσετε, να προβλέψετε, να πάρετε στρατηγικές αποφάσεις και να μάθετε πώς να κάνετε επιτυχημένες στροφές που σας βοηθούν να κερδίσετε! Στο παιχνίδι καρτών 5 Alive, οι παίκτες διατηρούν την ονομαστική αξία των φύλλων τους κάτω των 21 ετών για να παραμείνουν ζωντανοί και να κερδίσουν.
  • Βελτιώστε τις δεξιότητες ζωής: Το να παίζετε δίκαια, να γιορτάζετε νίκες, να χάνετε ευγενικά, να εργάζεστε ως ομάδα, να αποδέχεστε διαφορετικές απόψεις και να συμμετέχετε σε συζητήσεις με σεβασμό είναι μερικά από τα πολλά πλεονεκτήματα του παιχνιδιού με χαρτιά. Ειδικά όταν παίζετε παιχνίδια με κάρτες όπως το Monopoly Deal όπου πραγματοποιείτε συναλλαγές και πραγματοποιείτε συναλλαγές – κάτι που είναι πολύ διασκεδαστικό και συναρπαστικό όταν παίζετε με φίλους και οικογένεια.

Έτσι, την επόμενη φορά που θα αναζητήσετε ιδέες για να χαλαρώσετε, χαλαρώστε το μυαλό σας και απλώς απολαύστε τα μικρά πράγματα στη ζωή – πάρτε παιχνίδια με χαρτιά και παίξτε με τους φίλους και την οικογένειά σας!

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ