Φωτιά τώρα σε Αχαΐα και Φθιώτιδα – Πορτοκαλί συναγερμός σε 11 περιοχές


Φωτιά τώρα: Σε εξέλιξη οι πυρκαγιές σε Αχαϊα και Φθιώτιδα που ξέσπασαν σε δασική πυρκαγιά – Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα Τρίτη (9/8) σε 11 περιοχές

Σε εξέλιξη είναι οι δύο πυρκαγιές σε Αχαϊα και Δομοκό που ξέσπασαν κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την Πυροσβεστική με το πρώτο φως της ημέρας αναμένεται να σηκωθούν και εναέρια μέσα προκειμένου να συμβάλλουν στις προσπάθειες κατάσβεσης των σύο πυρκαγιών.

Πιο αναλυτικά, στον Ερύμανθο Αχαΐας η πυρκαγιά καίει πευκόφυτη περιοχή με 43 πυροσβέστες, 2 πεζοπόρα τμήματα και 12 οχήματα να επιχειρούν να τη θέσουν υπό έλεγχο.

Στον Δομοκό, η πυρκαγιά βρίσκεται σε δύσβατο σημείο, με 33 πυροσβέστες, 2 πεζοπόρα τμήματα και 10 οχήματα να δίνουν μάχη με τις φλόγες.

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα Τρίτη σε 11 περιοχές

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, για σήμερα Τρίτη 9 Αυγούστου, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4).

Οι περιοχές που προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) είναι οι εξής: Αττική, Εύβοια, Βοιωτία, Φθιώτιδα, Πελοπόννησο, Έβρο, Σαμοθράκη, Θάσο, Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και Ιθάκη

Παράλληλα, προβλέπεται ψηλός κίνδυνος σε πολλές περιοχές της χώρας.

Ο Χάρτης αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του σχεδιασμού αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών και εκδίδεται με ευθύνη της Διεύθυνσης Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών.

Όπως κάθε χρόνο η έκδοση του χάρτη στοχεύει στην προστασία της ανθρώπινης ζωής, της περιουσίας των πολιτών και του φυσικού περιβάλλοντος της χώρας μας. Ο Χάρτης εκδίδεται με ευθύνη της Διεύθυνσης Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών και εντάσσεται στο Γενικό Σχέδιο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών εξαιτίας Δασικών Πυρκαγιών με την κωδική ονομασία ΙΟΛΑΟΣ, το οποίο είχε εκπονηθεί ήδη από το Δεκέμβριο του 2019 από την ΓΓΠΠ.

Η σύνταξη και έκδοση του Χάρτη αποτελεί διεθνή πρακτική, ειδικότερα σε χώρες που αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα λόγω δασικών πυρκαγιών, με κύριο στόχο τον συντονισμό των εμπλεκόμενων φορέων και την ενίσχυση της ετοιμότητάς τους για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών.

Παράλληλα, η έκδοση του Χάρτη αποσκοπεί στην έγκυρη και έγκαιρη πληροφόρηση των πολιτών, ώστε να ενημερώνονται τόσο για τις περιοχές που διατρέχουν κίνδυνο πυρκαγιάς, όσο και για τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης και αυτοπροστασίας, καθώς και στην αποφυγή ενεργειών που ενδέχεται να προκαλέσουν την έναρξη δασικής πυρκαγιάς από αμέλεια.

Δείτε στο χάρτη, τις περιοχές που αντιμετωπίζουν υψηλό κίνδυνο σήμερα Τρίτη, 9 Αυγούστου


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ