Πλημμύρες στη Σεούλ: Τουλάχιστον 8 νεκροί από τις ισχυρότερες βροχοπτώσεις των τελευταίων δεκαετιών


Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 14 τραυματίστηκαν από τις πλημμύρες που προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν περιοχές της πρωτεύουσας της Νότιας Κορέας, Σεούλ.

Οι έντονες βροχοπτώσεις το βράδυ της Δευτέρας (8/8) βύθισαν δρόμους, πλημμύρισαν σταθμούς του μετρό και προκάλεσαν μπλακ άουτ σε oλόκληρη τη Σεούλ και τις γειτονικές επαρχίες.

Σε ορισμένες περιοχές έπεσε το υψηλότερο ποσοστό βροχόπτωσης εδώ και 80 χρόνια, ανακοίνωσε η μετεωρολογική υπηρεσία της Κορέας που προειδοποίησε ότι η βροχή είναι πιθανό να συνεχιστεί για αρκετές ημέρες.

Φωτογραφίες δείχνουν νερά να αναβλύζουν από τα σκαλιά του μετρό, σταθμευμένα αυτοκίνητα βυθισμένα μέχρι τα παράθυρα και ανθρώπους να διασχίζουν τους δρόμους με το νερό να φθάνει μέχρι τα γόνατα.

Τοπικα μέσα ανέφεραν ότι τρία από τα θύματα -δύο αδερφές γύρω στα 40 και μια από τις 13χρονες κόρες τους- ζούσαν σε ένα ημιυπόγειο διαμέρισμα γνωστό ως banjiha. Οι διασώστες δήλωσαν ότι δεν μπόρεσαν να έχουν πρόσβαση στο διαμέρισμα καθώς τα νερά της πλημμύρας είχαν ανέβει υπερβολικά,

Το σπίτι είναι σχεδόν πανομοιότυπο με το διαμέρισμα που εμφανίζεται στη βραβευμένη με Όσκαρ ταινία «Παράσιτα». Τα γεγονότα της πραγματικής ζωής θυμίζουν την εναρκτήρια σκηνή, στην οποία η οικογένεια προσπαθεί απεγνωσμένα να βγάλει το νερό έξω από το σπίτι της κατά τη διάρκεια μιας καταρρακτώδους βροχόπτωσης, γράφει το BBC.

Είναι μία υπενθύμιση ότι μακριά από τους αστραφτερούς πύργους του πολυτελούς Gangnam, όπου σημειώθηκαν πολλές ζημιές, εκατοντάδες Κορεάτες ζουν σε υπόγεια διαμερίσματα που είναι επικίνδυνα. Το μοιραίο διαμέρισμα επισκέφθηκε και ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Γιουν Σουκ-Γεόλ

Η περιοχή Dongjak της Σεούλ κατέγραψε περισσότερα από 141,5 χιλιοστά βροχής την ώρα, το υψηλότερο ποσοστό από το 1942, σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία της Κορέας (KMA).

Ανάμεσα στα άλλα θύματα ήταν ένα άτομο που έπαθε ηλεκτροπληξία, ένα άτομο βρέθηκε κάτω από τα συντρίμμια μιας στάσης λεωφορείου και ένα άλλο που πέθανε σε κατολίσθηση. Τουλάχιστον 14 άνθρωποι τραυματίστηκαν και άλλοι έξι αγνοούνται.

Τουλάχιστον 163 άνθρωποι στη Σεούλ έχουν μείνει άστεγοι και έχουν βρει καταφύγιο σε σχολεία και δημόσιες εγκαταστάσεις, σύμφωνα με το Yonhap. Η νεροποντή επηρέασε επίσης τις δημόσιες συγκοινωνίες, καθώς οι πλημμυρισμένοι σιδηρόδρομοι ανάγκασαν την αναστολή των σιδηροδρομικών υπηρεσιών στη Σεούλ και το Ίντσεον.

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας διέταξε κυβερνητικούς αξιωματούχους να απομακρύνουν τους κατοίκους από περιοχές υψηλού κινδύνου και προέτρεψε τις επιχειρήσεις να δώσουν στους υπαλλήλους ευέλικτο ωράριο μετακίνησης το πρωί της Τρίτης.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ