Βρεφονηπιακοί – Παιδικοί σταθμοί: Προς παράταση οι αιτήσεις για τα voucher λόγω τεχνικών προβλημάτων


Με προβλήματα συνεχίζονται οι αιτήσεις για το πρόγραμμα επιδότησης για βρεφονηπιακούς, παιδικούς σταθμούς για τη χρονιά 2022-2023

Έρχεται παράταση στις αιτήσεις για τα voucher βρεφικών, βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών λόγω τεχνικών προβλημάτων, σύμφωνα με ανακοίνωση από την ΕΕΤΑΑ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΕΤΑΑ:

«Προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα τεχνικά ζητήματα που προέκυψαν από τη μεγάλη επισκεψιμότητα στην εφαρμογή για την υποβολή των αιτήσεων, και για την αποφυγή περαιτέρω ταλαιπωρίας σας, σας ενημερώνουμε ότι πιθανόν η εφαρμογή να σταματήσει να είναι διαθέσιμη για κάποιες ώρες που θα γνωστοποιηθούν με νέα ανακοίνωση στον ίδιο χώρο. Επίσης σας γνωρίζουμε ότι θα δοθεί η αναγκαία παράταση, προκειμένου όλοι οι υποψήφιοι αιτούντες να έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν την αίτησή τους».

Σημειώνεται ότι από την Τρίτη (02/08/2022), μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν αίτηση ηλεκτρονικά, για το πρόγραμμα «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση καθώς και για τη πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης» για την περίοδο 2022 – 2023.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι γονείς ή τα πρόσωπα που έχουν τη γονική μέριμνα ή την επιμέλεια, ανάδοχοι γονείς, επίτροποι ή συμπαραστάτες, νόμιμοι εκπρόσωποι βρεφών και παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας, παιδιών, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, που επιθυμούν τη φιλοξενία των παιδιών τους, σε δομές αντίστοιχες με την ηλικία τους. Κριτήρια μοριοδότησης και επιλογής είναι η οικογενειακή και οικονομική κατάσταση (οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2021).

Εξαιρούνται των περιορισμών, ως προς το ύψος του οικογενειακού εισοδήματος τα προς φιλοξενία παιδιά και άτομα με αναπηρία, καθώς και οι αιτούντες που είναι ΑμεΑ. Τα ωφελούμενα παιδιά, με σειρά μοριοδότησης, λαμβάνουν «Αξία Τοποθέτησης» (voucher) και έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν σε Δομή της επιλογής τους. Πρόσθετη μοριοδότηση προβλέπεται για παιδιά σε μονογονεϊκές οικογένειες, πολύτεκνους, γονείς ή / και αδέλφια με αναπηρία.

Για την είσοδο στην ηλεκτρονική εφαρμογή είναι απαραίτητη η κατοχή των κωδικών Taxisnet αποκλειστικά της/του αιτούσας/ντα. Η πλειοψηφία των στοιχείων που απαιτούνται θα αντληθούν αυτόματα, από διεπαφές με Πληροφοριακά Συστήματα, μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ