Ιταλία: Ξεκινά η εκστρατεία εμβολίου κατά της ευλογιάς των πιθήκων


Ιταλία: Η Ιταλία αρχίζει να χορηγεί εμβόλια κατά της ευλογιάς των πιθήκων καθώς ο ιός συνεχίζει να εξαπλώνεται σε όλον τον κόσμο Reuters Η Ιταλία ξεκίνησε την εκστρατεία εμβολιασμού της κατά της ευλογιάς των πιθήκων τη Δευτέρα, καθώς οι αριθμοί των κρουσμάτων έχουν αυξηθεί σε μια περίοδο που οι υγειονομικές αρχές αναφέρουν ελλείψεις εμβολίων παγκοσμίως.

Η Ιταλία έχει αναφέρει 545 κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Η εκστρατεία εμβολιασμού της ξεκίνησε περισσότερο από ένα μήνα μετά από άλλες χώρες που έχουν δει υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, της Βρετανίας και της Ισπανίας.

Οι πρώτες δόσεις θα δοθούν στο νοσοκομείο Spallanzani της Ρώμης, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το νοσοκομείο.

Τα εμβόλια και οι θεραπείες ήταν ελλιπείς και η ασθένεια συχνά αφέθηκε σε ιστορικά υποχρηματοδοτούμενες κλινικές σεξουαλικής υγείας για να τη διαχειριστούν.

Ένας Ιταλός κάτοικος εμβολιάζεται με το εμβόλιο Jynneos στο νοσοκομείο Spallanzani στη Ρώμη, Ιταλία, στις 8 Αυγούστου 2022, καθώς η Ιταλία ξεκινά την εκστρατεία εμβολιασμού κατά της ευλογιάς των πιθήκων.

Το νοσοκομείο Spallanzani λέει ότι έχει ήδη 200 άτομα που θα εμβολιαστούν από τη Δευτέρα και μετά, καθώς και 600 αιτήματα για κρατήσεις.

Το εμβόλιο που θα χρησιμοποιηθεί θα είναι το Jynneos (MVA-BN), ένα εμβόλιο ευλογιάς που παρασκευάζεται από τη Bavarian Nordic και έχει εγκριθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων για προστασία από την ευλογιά των πιθήκων.

Την Πέμπτη θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί και στην οικονομική πρωτεύουσα της Ιταλίας, το Μιλάνο. Ο ιός συνεχίζει να μεταδίδεται σε μεγάλο βαθμό μεταξύ ομοφυλόφιλων και αμφιφυλόφιλων ανδρών στο τρέχον ξέσπασμα που εξαπλώνεται εκτός ενδημικών χωρών, που ξεκίνησε τον Μάιο.

Η ευλογιά των πιθήκων εξαπλώνεται κυρίως με στενή επαφή, προκαλεί πυώδεις πληγές και συμπτώματα που μοιάζουν με γρίπη και σπάνια είναι θανατηφόρα. Υπάρχουν τώρα 26.500 κρούσματα παγκοσμίως εκτός των χωρών όπου συνήθως εξαπλώνεται, σύμφωνα με έναν ιχνηλάτη του Reuters.

Τον Ιούλιο, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε την ευλογιά των πιθήκων «έκτακτη ανάγκη για τη δημόσια υγεία διεθνούς ενδιαφέροντος», το υψηλότερο επίπεδο συναγερμού.

Μετά την κίνηση του ΠΟΥ, οι Ηνωμένες Πολιτείες —που έχουν πλέον τα περισσότερα κρούσματα στον κόσμο— κήρυξαν επίσης την ευλογιά των πιθήκων έκτακτη ανάγκη για τη δημόσια υγεία στις 4 Αυγούστου.

Το υπουργείο Υγείας της Ιταλίας δήλωσε ότι οι γκέι, οι αμφιφυλόφιλοι άνδρες και τα τρανς άτομα που έκαναν πρόσφατα σεξ με πολλούς συντρόφους, είχαν πρόσφατα σεξουαλικά μεταδιδόμενη λοίμωξη ή χρησιμοποιούν χημικά φάρμακα κατά τη σεξουαλική επαφή, θα είναι επιλέξιμοι για το εμβόλιο.

Το προσωπικό του νοσοκομείου που ασχολείται με περιπτώσεις ευλογιάς των πιθήκων είναι επίσης επιλέξιμο.

Το πρώτο κρούσμα στην Ιταλία καταγράφηκε στις 20 Μαΐου 2022.

Δεν υπάρχουν επί του παρόντος σχέδια για μαζικούς εμβολιασμούς.

Η περιοχή του Λάτσιο που περιβάλλει τη Ρώμη έλαβε 1.200 δόσεις του εμβολίου, ενώ η Λομβαρδία έλαβε 2.000, η ​​Εμίλια-Ρομάνια έλαβε 600 και το Βένετο που περιβάλλει τη Βενετία έλαβε 400.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ