Υπόθεση Novartis: Απαλλάχθηκε ο Λοβέρδος για την κατηγορία της δωροληψίας


Υπόθεση Novartis: Ο Ανδρέας Λοβέρδος ήταν το τελευταίο από τα δέκα πολιτικά πρόσωπα  που είχαν μπει στο κάδρο των ερευνών

Στην ομόφωνη απαλλαγή του Ανδρέα Λοβέρδου από την κατηγορία της δωροληψίας που του είχε αποδοθεί σχετικά με την υπόθεση της Νοvartis προχώρησε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας.

Ήταν το τελευταίο από τα δέκα πολιτικά πρόσωπα που είχαν μπει στο κάδρο των ερευνών μετά τη διαβίβαση της δικογραφίας στη Βουλή τον Φεβρουάριο του 2018 από την τότε εισαγγελέα διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

Υπενθυμίζεται, ότι το δικαστικό συμβούλιο υιοθέτησε την πρόταση της εισαγγελέως πρωτοδικών Μαρίας Κάψου, η οποία ζητούσε να μη γίνει κατηγορία σε βάρος του κ. Λοβερδου. Μάλιστα, στο σκεπτικό των δικαστών επισημαίνεται ότι δεν προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις για να στηριχτεί δημόσια στο ακροατήριο η κατηγορία σε βάρος του Ανδρέα Λοβέρδου για την αξιόποινη πράξη της δωροληψίας πολιτικού προσώπου κατ εξακολούθηση , που κατά την κατηγορία φέρεται να είχε τελεστεί στην Αθήνα το χρονικό διάστημα από 1.4.2011 εως 17.5.2012.

Όπως εξηγούν, δεν προκύπτει ποινική ευθύνη του Α.Λοβέρδου για την υπερτιμολόγηση των επίδικων φαρμάκων της Novartis, αφού από το σύνολο των αποδεικτικών μέσων , δεν διαπιστώνεται η ύπαρξη επαρκών ενδείξεων που να στηρίζουν την κατηγορία εναντίον του πρώην υπουργού.

Ειδική μνεία γίνεται στην αξιολόγηση των καταθέσεων των προστατευόμενων μαρτύρων με τις κωδικές ονομασίες «Αικατερίνη Κελέση» και «Μάξιμος Σαράφης» σημειώνοντας ότι οι ένορκες καταθέσεις τους είναι αόριστες καθώς δεν συμπεριλαμβάνουν συγκεκριμένα περιστατικά, τόπο, χρόνο, λοιπές περιστάσεις δωροληψίας, ούτε προσδιορίζεται το ακριβές ποσό αυτής, ενώ οι ίδιοι οι μάρτυρες δεν ήταν ούτε αυτόπτες, αλλά ούτε και αυτήκοοι.


Πηγή


1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ΚΑΛΑ ΤΙ ΝΟΜΙΖΑΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΚΡΙΝΟΤΑΝ ΕΝΟΧΟΣ;;; ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΥΑΞΥ ΤΟΥΣ, ΑΝ ΚΑΜΜΙΑ ΓΡΙΟΥΛΑ ΠΟΥΚΗΣΕΙ ΚΟΥΛΚΥΡΑΚΙΑ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΕΛΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΑΘΩΟΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ