Κύπρος: Θλίψη για τον θάνατο της αγριόγατας – Νομικά θα κινηθεί το Κόμμα για τα Ζώα

Κύπρος – Όλες οι ειδήσεις: Απεβίωσε χθες το πρωί ο απαγορευμένος αγριόγατος Berton, ο οποίος είχε κατασχεθεί στις αρχές Αυγούστου από τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες  – Το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου θα κινηθεί νομικά κατά παντός υπευθύνου για την υπόθεση του γάτου

Το αιλουροειδές ράτσας Σερβάλ είχε υποβληθεί μια ημέρα μετά τη μετακόμιση του στην Πέγεια, σε χειρουργική επέμβαση καθώς παρουσίασε απόφραξη στο έντερο με συμπτώματα κοπρόλιθου.

Θυμίζουμε πως ο συγκεκριμένος γάτος απασχόλησε τις αστυνομικές Αρχές καθώς στις 8 Μαΐου 2022 είχε επιτεθεί σε τρίχρονο αγοράκι, ενώ αυτό βρισκόταν σε προθάλαμο διαμερισμάτων μαζί με άλλα παιδιά.

Μέχρι τότε, καμία Υπηρεσία και κανένας αρμόδιος φορέας δεν γνώριζε την ύπαρξή του, ενώ όπως είχε αποκαλύψει σε παλαιότερο ρεπορτάζ του ο «Φιλελεύθερος», το ζώο είχε φτάσει αεροπορικώς τον Ιούνιο του 2021 από τη Μόσχα στο αεροδρόμιο της Λάρνακας.

Μάλιστα το πρόσωπο που έφερε τον γάτο προσκόμισε στους τελωνειακούς λειτουργούς, διεθνές διαβατήριο του ζώου όπως και τα διάφορα άλλα έγγραφα, τα οποία ωστόσο δεν φαίνεται να ήταν αυθεντικά.

Το Κόμμα για τα Ζώα αναφέρει πως ο γάτος Berton υπέκυψε και θα πρέπει να αποδοθούν ευθύνες σε αυτούς που είτε έλαβαν αποφάσεις, είτε είναι άμεσα εμπλεκόμενοι σε αυτή την υπόθεση. «Το Κόμμα για τα ζώα Κύπρου και η κηδεμόνας θα ζητήσουν άμεσα από τον υπουργό Γεωργίας όπως κατά τη διάρκεια της νεκροτομής να είναι παρών και ιατροδικαστής. Ήδη έχουν γίνει διευθετήσεις και στη νεκροτομή θα είναι παρών και ανεξάρτητος ιδιωτικός κτηνίατρος», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το Κόμμα για τα Ζώα θεωρεί ότι η αιτία πίσω από τον θάνατο του Berton είναι το γεγονός ότι είχε ταλαιπωρηθεί, είχε στερηθεί την αγάπη και συμπόνια της κηδεμόνα του και αυτή η έλλειψη ίσως να έφερε και το τραγικό αποτέλεσμα. «Δεν δεχόμαστε τις δηλώσεις του υπεύθυνου του ζωολογικού κήπου της Πάφου ότι το ζώο μετεγχειρητικά ήταν μια χαρά, και χθες το πρωί το βρήκαν νεκρό», επισημαίνεται χαρακτηριστικά.


Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ