Αιματηρή καταδίωξη στην Καβάλα – Αστυνομικός πυροβόλησε και τραυμάτισε μετανάστες

Για «βολές εκφοβισμού» κάνει λόγο η αστυνομία

Αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε στην Καβάλα, όταν κατά τη διάρκεια καταδίωξης μεταναστών και διακινητών από άνδρες της αστυνομίας, ένας αστυνομικός πυροβόλησε και τραυμάτισε δύο μετανάστες.

Η καταδίωξη έλαβε χώρα, το απόγευμα της Τρίτης (9/8), μεταξύ των οικισμών Φωλιάς και Σιδηροχωρίου του δήμου Παγγαίου Καβάλας και ξεκίνησε όταν αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας εντόπισαν ομάδα περίπου 30 ατόμων να αποβιβάζονται από σταθμευμένο Ι.Χ. φορτηγό όχημα, το οποίο προηγουμένως είχε εντοπιστεί να κινείται στην παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης για την ακινητοποίηση των μεταναστών και των διακινητών, ο ένας εκ των αστυνομικών φέρεται να πραγματοποίησε βολές εκφοβισμού, με τον ίδιο να ισχυρίζεται ότι πυροβόλησε στον αέρα.

Ο αστυνομικός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για τον τραυματισμό των δυο μη νόμιμων μεταναστών κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας.

Σημειώνεται ότι συνελήφθησαν εννέα μη νόμιμοι μετανάστες, 8 άντρες και μία γυναίκα εκ των οποίων οι 8 από την Συρία, ανάμεσά τους και η γυναίκα και ένας από την Αίγυπτο. Όπως προέκυψε, οι δύο από τους μετανάστες είχαν τραυματισθεί στον δεξί ώμο και δεξί βραχίονα, αντίστοιχα, από τους πυροβολισμούς. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Καβάλας, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ήδη έχουν κινηθεί οι διαδικασίες για τη διοικητική διερεύνηση της υπόθεσης, ενώ το Τμήμα Ασφαλείας Καβάλας διενεργεί την προανάκριση για την υπόθεση.

Με πληροφορίες από Star

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ