Φωτιά στη Θάσο: Καλύτερη η εικόνα στη μεγάλη πυρκαγιά – Μάχη από τα εναέρια μέσα


Ισχυρές δυνάμεις δίνουν τη μάχη με τις φλόγες στη Θάσο – Μήνυμα από το 112 για εκκένωση οικισμού

Βελτιωμένη είναι η εικόνα της μεγάλης φωτιάς που καίει από το βράδυ της Τετάρτης στη Θάσο.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση οι συνθήκες στην περιοχή είναι καλές και δεν υπάρχει άνεμος. Η φωτιά έχει περιοριστεί στην κοιλάδα, πριν απο την ανατολική και τη νότια κορυφογραμμή.

Τα εναέρια μέσα εξακολουθούν να επιχειρούν σε διαδοχικά κύματα των 8 (συνολικά 16 εναέρια). Κάνουν συνεχείς ρίψεις στην ανατολική κορυφογραμμή, πάνω από τη Σκάλα Ποταμιάς και στη δυτική πλευρά. Σε αυτές τις δύο περιοχές αναπτύσσονται τα επίγεια για να την οριοθετήσουν.

Στις 06:25 σήμερα το πρωί, εκδόθηκε προειδοποιητικό μήνυμα από το 112, για οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων του οικισμού Κοίνυρα Θάσου προς ασφαλή κατεύθυνση.

fotia-thasos.jpg

Επίσης, από το πρώτο φως έχουν διατεθεί και επιχειρούν περιοδικά, 8 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα ελικόπτερο για εναέριο συντονισμό.

Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το βράδυ σε δασική έκταση στην περιοχή Λεύκη Θάσου επιχειρούν 185 πυροσβέστες με 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 38 οχήματα, συμπεριλαμβανόμενων των πυροσβεστικών δυνάμεων που με έκτακτα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από Κεραμωτή Καβάλας μετέβησαν στο νησί χθες το βράδυ:

  • από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας 26 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και πέντε οχήματα καθώς και
  • από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης 43 πυροσβέστες με τρείς ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 14 οχήματα καθώς και σήμερα:
  • από την Περιφέρεια Αττικής, 30 πυροσβέστες και
  • από Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, 10 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα,
  • από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, 29 πυροσβέστες με ένα όχημα
  • από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, 12 πυροσβέστες με πέντε οχήματα
  • από την Περιφέρεια Ηπείρου, 26 πυροσβέστες με πέντε οχήματα

Συνδρομή στο έργο της κατάσβεσης παρέχουν, δύο ελικόπτερα και τρία μηχανήματα έργου του Γ.Ε.ΕΘ.Α., εθελοντές πυροσβέστες και εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ