Μαλλιά: Τι θεραπείες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αντιμετωπίσετε τα λεπτά μαλλιά;


Τα λεπτά ή αραιά μαλλιά είναι συνηθισμένα και μπορεί να επηρεάσουν οποιονδήποτε. Η γήρανση, οι χημικές αλλεργίες, οι ασθένειες και η κακή διατροφή είναι μόνο μερικοί από τους παράγοντες που μπορεί να συμβάλλουν. Σε αυτό το άρθρο, παραθέτουμε αρκετούς φυσικούς τρόπους για να κάνετε τα μαλλιά να φαίνονται και να αισθάνονται πιο πυκνά που μπορεί να δοκιμάσει ένα άτομο στο σπίτι. Περιγράφουμε επίσης προϊόντα, όπως σαμπουάν και συμπληρώματα, που μπορεί να βοηθήσουν. Η τριχόπτωση μπορεί να εξελιχθεί διαφορετικά, ανάλογα με το φύλο του ατόμου. Για παράδειγμα, η Βρετανική Ένωση Δερματολόγων αναφέρει ότι η γυναικεία τριχόπτωση επηρεάζει συνήθως άτομα ηλικίας 30 ετών και άνω και προκαλεί αραίωση των μαλλιών στο στέμμα του κεφαλιού. Λέει επίσης ότι τα μαλλιά μπορεί να φαίνονται πιο κοντά σε άλλες περιοχές. Επί του παρόντος δεν υπάρχει θεραπεία.

Θεραπείες για την πυκνότητα των μαλλιών

Ένα άτομο μπορεί να δοκιμάσει στρατηγικές φροντίδας στο σπίτι, αλλά αυτές δεν θα πρέπει να αντικαταστήσουν την επαγγελματική θεραπεία για μια υποκείμενη πάθηση υγείας που μπορεί να προκαλεί λεπτή τρίχα, όπως διατροφική ανεπάρκεια ή αλωπεκία. Οι παρακάτω φυσικές θεραπείες μπορεί να βοηθήσουν στην πυκνότητα των λεπτών μαλλιών, ανεξάρτητα από το αν απαιτείται περαιτέρω θεραπεία.

  • Αυγά. Τα αυγά είναι πλούσια σε πρωτεΐνη, η οποία είναι απαραίτητη για δυνατά, πυκνά μαλλιά.
  • Ελαιόλαδο. Το ελαιόλαδο είναι πλούσιο σε ωμέγα-3 οξέα και άλλα θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για τη γενική υγεία, συμπεριλαμβανομένης της υγείας των μαλλιών. Όταν εφαρμόζεται απευθείας, το ελαιόλαδο βοηθά στην προώθηση πιο πυκνών μαλλιών. Μπορεί επίσης να μαλακώσει τα μαλλιά και να ενυδατώσει τυχόν ξηρές περιοχές του τριχωτού της κεφαλής. Μερικοί άνθρωποι προσθέτουν μέλι στο ελαιόλαδο. Άλλοι συνιστούν να αφήνετε το λάδι όλη τη νύχτα ενώ φοράτε σκουφάκι ντους.
  • Κατάλληλη διατροφή. Μια θρεπτική δίαιτα που περιέχει υγιή λίπη, πρωτεΐνες και μια σειρά από βιταμίνες μπορεί να βοηθήσει στην πυκνότητα της αραίωσης ή της αραίωσης των μαλλιών αξιόπιστης πηγής. Στην πραγματικότητα, τα λεπτά μαλλιά μπορεί να είναι σημάδι ότι ένα άτομο δεν λαμβάνει αρκετά θρεπτικά συστατικά. Οποιοσδήποτε με λεπτά μαλλιά μπορεί να σκεφτεί να ενσωματώσει μερικές από τις ακόλουθες τροφές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά στη διατροφή του: σολομός, που είναι πλούσιος σε πρωτεΐνες και λιπαρά οξέα αυγά, τα οποία περιέχουν πρωτεΐνες, ωμέγα-3 και σίδηρο καρύδια, αμύγδαλα και άλλους ξηρούς καρπούς, που είναι πηγές λιπαρών οξέων, γιαούρτι, που είναι πηγή πρωτεΐνης πράσινα, μαύρα, pinto ή άλλα φασόλια, τα οποία περιέχουν πρωτεΐνη. Ένα άτομο μπορεί να προσθέτει 1 ή 2 μερίδες οποιουδήποτε από αυτά τα τρόφιμα στη διατροφή του κάθε μέρα. Ακόμη και η προσθήκη 3 ή 4 μερίδων την εβδομάδα μπορεί να βελτιώσει την υγεία των μαλλιών.
  • Πουρές πορτοκαλιού. Η βιταμίνη C, η πηκτίνη και το οξύ στα πορτοκάλια μπορούν να βοηθήσουν τα μαλλιά με μερικούς διαφορετικούς τρόπους. Οι βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά μπορεί να βελτιώσουν τη φυσική γυαλάδα της τρίχας, η οποία μπορεί να τα κάνει να φαίνονται πιο πυκνά. Το οξύ βοηθά στη διάσπαση των υπολειμμάτων από τα προϊόντα μαλλιών που μπορεί να παρεμποδίσουν την ανάπτυξη των μαλλιών. Σε αντίθεση με κάποιες άλλες θεραπείες, ο πουρές πορτοκαλιού έχει επίσης ένα ευχάριστο άρωμα. Για να φτιάξετε τον πουρέ, ανακατέψτε φρέσκα πορτοκάλια και κάντε μασάζ με το μείγμα στα μαλλιά και στο τριχωτό της κεφαλής. Αφήστε το να δράσει για περίπου 1 ώρα πριν το ξεπλύνετε. Ένα άτομο μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα ελαφρύ μαλακτικό για να ενυδατώσει τα μαλλιά του μετά από αυτή τη θεραπεία.
  • Τζελ ή λάδι αλόης. Το φυτό Aloe vera μπορεί να έχει διάφορα οφέλη για την υγεία για το δέρμα, το τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά. Η εφαρμογή του ελαίου αλόης απευθείας στα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής μπορεί να βοηθήσει στην ενδυνάμωση των μαλλιών και στην πυκνότητα τους με την πάροδο του χρόνου. Αρκετές εμπορικές θεραπείες, συμπεριλαμβανομένων τζελ και κρέμων, περιέχουν αλόη ως ενεργό συστατικό. Για μια σπιτική θεραπεία, δοκιμάστε να τρίψετε λίγο καθαρό τζελ αλόης στα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής και αφήστε το να καθίσει για 30 λεπτά πριν το ξεπλύνετε. Μερικοί άνθρωποι ανακατεύουν την αλόη με λάδι καρύδας ή ελαιόλαδο. Ένα άτομο μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτή τη θεραπεία μία ή δύο φορές την εβδομάδα.

  • Αβοκάντο. Το αβοκάντο είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε και πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι μια καλή ενυδατική κρέμα. Ένα άτομο μπορεί να εφαρμόσει ένα απλό τρίψιμο με αβοκάντο δύο φορές την εβδομάδα.
  • Καστορέλαιο. Το καστορέλαιο είναι επίσης πλούσιο σε βιταμίνη Ε και λιπαρά οξέα, τα οποία μπορεί να βοηθήσουν στην υγεία των μαλλιών. Ένα άτομο μπορεί να τρίψει το λάδι πάνω από το τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά του μέχρι να καλυφθούν τα μαλλιά. Αφήστε το να δράσει για περίπου 30 λεπτά πριν το ξεπλύνετε.
  • Λάδι καρύδας. Μια ανασκόπηση του 2015 διαπίστωσε ότι οι τρίχες μπορούν να απορροφήσουν την καρύδα λάδι και ότι το λάδι αποτρέπει το σπάσιμο και το σχίσιμο των άκρων. Μια διαφορετική μελέτη του 2015 παρατήρησε ότι το λάδι καρύδας μπορεί να πυκνώσει τα μαλλιά και να τονώσει την ανάπτυξή τους.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ