CDC: Μάσκα αντί καραντίνας, εμβόλια και αποστάσεις κατά του κορονοϊού – Τι αναφέρουν οι νέες οδηγίες


Σε αναθεώρηση των οδηγιών για αντιμετώπιση του κορονοϊού προχώρησε ο CDC προτάσσοντας την μάσκα αντί της απομόνωσης. Αυτό στην περίπτωση που κάποιος έρθει σε επαφή με κρούσμα και όχι αν ασθενήσει.

Όπως σημειώνεται, «αντί της καραντίνας, αν έρθετε σε επαφή με κρούσμα χρησιμοποιήστε μια υψηλής ποιότητας μάσκα για 10 μέρες και εξεταστείτε την 5η».

«Ανεξάρτητα από την κατάσταση εμβολιασμού, θα πρέπει να απομονώνεστε από άλλους όταν έχετε COVID-19» συμπληρώνει και συνεχίζει:

«Θα πρέπει επίσης να απομονωθείτε εάν είστε άρρωστοι και υποψιάζεστε ότι έχετε COVID-19 αλλά δεν έχετε ακόμη αποτελέσματα εξετάσεων.

Εάν τα αποτελέσματά σας είναι θετικά, ακολουθήστε τις συστάσεις πλήρους απομόνωσης του CDC. Εάν τα αποτελέσματά σας είναι αρνητικά, μπορείτε να τερματίσετε την απομόνωσή σας».

Για την περίπτωση που κάποιος ασθενήσει, σημειώνει:

«Συνιστούμε ότι εάν βρεθείτε θετικοί στον COVID-19, να μείνετε σπίτι για τουλάχιστον 5 ημέρες και να απομονωθείτε από τους άλλους στο σπίτι σας. Πιθανότατα να είστε πιο μολυσμένοι κατά τη διάρκεια αυτών των πρώτων 5 ημερών. Φοράτε μάσκα υψηλής ποιότητας όταν πρέπει να βρίσκεστε κοντά σε άλλους στο σπίτι και στο κοινό.

Εάν μετά από 5 ημέρες είστε χωρίς πυρετό για 24 ώρες χωρίς τη χρήση φαρμάκων και τα συμπτώματά σας βελτιώνονται ή δεν είχατε ποτέ συμπτώματα, μπορεί να τερματίσετε την απομόνωση.

Ανεξάρτητα από το πότε θα τερματίσετε την απομόνωση, αποφύγετε να βρίσκεστε κοντά σε άτομα που είναι πιο πιθανό να αρρωστήσουν πολύ από τον COVID-19 μέχρι τουλάχιστον την 11η ημέρα.

Θα πρέπει να φοράτε μάσκα υψηλής ποιότητας μέχρι την 10η ημέρα».

«Αφού τερματίσετε την απομόνωση, εάν τα συμπτώματά σας COVID-19 επιδεινωθούν, ξεκινήστε ξανά την απομόνωση την ημέρα 0. Μιλήστε με έναν πάροχο υγειονομικής περίθαλψης εάν έχετε ερωτήσεις σχετικά με τα συμπτώματά σας ή πότε να τερματίσετε την απομόνωση» συμπληρώνει.

Σύμφωνα με το CDC «η φυσική απόσταση είναι μόνο ένα στοιχείο του τρόπου προστασίας του εαυτού σας και των άλλων. Είναι σημαντικό να λαμβάνεται υπόψη ο κίνδυνος σε ένα συγκεκριμένο περιβάλλον, συμπεριλαμβανομένων των τοπικών κοινοτικών επιπέδων COVID-19 και του σημαντικού ρόλου του αερισμού, κατά την αξιολόγηση της ανάγκης διατήρησης φυσικής απόστασης».


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ