Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης: Αυτές είναι οι πλατφόρμες από τις οποίες θέλουμε περισσότερο αποτοξίνωση


Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης: Σε πολλούς ανθρώπους αρέσουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, άλλοι τα βρίσκουν εθιστικά, αλλά δεν απολαμβάνουν απαραίτητα την εμπειρία όταν τα χρησιμοποιούν. Σε αυτή την κατηγορία υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που θα καλωσόριζαν μια αποτοξίνωση, ακόμα κι αν αυτή είναι μόνο μερική.

Η ψηφιακή αποτοξίνωση αναφέρεται σε μια χρονική περίοδο κατά την οποία ένα άτομο απέχει οικειοθελώς από τη χρήση ψηφιακών συσκευών όπως smartphone, υπολογιστές και πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Μια ψηφιακή αποτοξίνωση μπορεί να προσφέρει ανακούφιση από την πίεση της συνεχούς σύνδεσης με ηλεκτρονικές συσκευές. Κοιτάζοντας το Ηνωμένο Βασίλειο, μια νέα έρευνα διαπιστώνει ότι η πλειοψηφία θέλει να διαγράψει τον λογαριασμό της στο Instagram πριν από οποιονδήποτε άλλο. Αυτό το εύρημα προέρχεται από την εταιρεία VPNOverview.com και τα αποτελέσματα κοινοποιήθηκαν στο Digital Journal.

Για την έρευνα, το VPNOverview ανέλυσε τον αριθμό των μηνιαίων αναζητήσεων Google στο Ηνωμένο Βασίλειο για όρους που σχετίζονται με τη διαγραφή λογαριασμών για να δει από ποιες πλατφόρμες θέλουν οι άνθρωποι αποτοξίνωση.

Αυτή η διαδικασία διαπίστωσε ότι το κοινωνικό δίκτυο Instagram κοινής χρήσης πολυμέσων ήταν η πλατφόρμα από την οποία οι άνθρωποι ήθελαν να διαγραφούν περισσότερο, με περισσότερες από 321.000 αναζητήσεις το μήνα από χρήστες που το επιθυμούσαν. Πρόσφατα, το Instagram δέχτηκε πυρά και κατηγορήθηκε ότι αντιγράφει άλλες ανταγωνιστικές πλατφόρμες όπως το TikTok μετά από μεγάλες αλλαγές που έγιναν στην εφαρμογή, με ορισμένες από αυτές τις αλλαγές τώρα να αντιστρέφονται.

Το Facebook καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση, με περισσότερες από 82.000 αναζητήσεις τον μήνα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Στα τέλη του 2021, το Facebook σημείωσε την πρώτη του μείωση στον αριθμό των καθημερινών χρηστών που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα και μια μείωση 1% στα έσοδα το τελευταίο τρίμηνο του 2022 . Με περισσότερες από 73.000 αναζητήσεις τον μήνα για πληροφορίες σχετικά με τη διαγραφή λογαριασμών, το Snapchat καταλαμβάνει την τρίτη θέση.

Τον Ιούλιο του 2022, η Snap, η μητρική εταιρεία του Snapchat, ανακοίνωσε ότι θα έκανε το ντεμπούτο της στο Snapchat για Web, την πρώτη διαδικτυακή έκδοση της εφαρμογής από την αρχική της κυκλοφορία το 2011. Το Plenty of Fish καταλαμβάνει την πέμπτη θέση, με περισσότερες από 23.000 αναζητήσεις γύρω από τη διαγραφή λογαριασμών που γίνονται κάθε μήνα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Είναι η μόνη εφαρμογή γνωριμιών στην πρώτη δεκάδα, με το Tinder να χάνει ελάχιστα στη 12η θέση με 8.500 αναζητήσεις.

Κατάταξη μηνιαίων αναζητήσεων πλατφόρμας για διαγραφή λογαριασμού

1 Instagram 321.000

2 Facebook 82.000

3 Snapchat 73.000

4 Google 50.000

5 Plenty of Fish 23.000

6 Twitter 18.000

7 Reddit 14.000

8 Amazon 13.000

9 Kik 12.000

10 TikTok 8.800

Στο τραπέζι εμφανίζεται επίσης η διαδικτυακή αγορά Amazon, η οποία βρίσκεται στην όγδοη θέση της λίστας, με 13.000 αναζητήσεις από άτομα που θέλουν να διαγράψουν τους λογαριασμούς τους κάθε μήνα.

Η Amazon ανακοίνωσε πρόσφατα ότι αύξανε το κόστος της υπηρεσίας Amazon Prime κατά 1 £ τον μήνα στο Ηνωμένο Βασίλειο, με τις ετήσιες συνδρομές να αυξάνονται από 79 £ σε 95 £. Σχολιάζοντας τα ευρήματα, ένας εκπρόσωπος του VPNOverview λέει στο Digital Journal: «Είναι ενδιαφέρον να δούμε την αντίθεση των πλατφορμών στη λίστα και πως δεν είναι μόνο τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που οι άνθρωποι θέλουν να απαλλαγούν από τις διαμάχες σχετικά με το απόρρητο και τη συλλογή δεδομένων.

Πλατφόρμες που προσφέρουν συνδρομητικές υπηρεσίες όπως η Amazon δέχονται επίσης πλήγμα, με το αυξανόμενο κόστος ζωής να σημαίνει ότι πολλοί Βρετανοί πρέπει να περιορίσουν τα πράγματα που χρησιμοποιούν καθημερινά».

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ