Πετρέλαιο: Σε υψηλά επίπεδα τετραμήνου η διεθνής τιμή του πετρελαίου


Προς τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο των τελευταίων τεσσάρων μηνών κινείται η τιμή του πετρελαίου λόγω των διακοπών στις προμήθειες και στη φημολογία ότι η αλλαγή καυσίμου θα αυξήσει τη ζήτηση.

Η τιμή του αμερικανικού αργού West Texas Intermediate υποχώρησε κάτω από τα 94 δολ/βαρέλι στην Ασία, ωστόσο, σε επίπεδο εβδομάδας, έχει ενισχυθεί πάνω από 5%.Εξι κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου στον Κόλπο του Μεξικού έκλεισαν μετά από διαρροή σε σταθμό της Λουιζιάνα. Σήμερα αναμένεται η επαναλειτουργία τους, σύμφωνα με την Shell, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Η τιμή του συμβολαίου παράδοσης Σεπτεμβρίου για το WTI υποχώρησε κατά 0,6% στα 93,81 δολ/βαρέλι, ενώ το συμβόλαιο Οκτωβρίου για το μπρεντ έχασε 0,5% στα 99,14 δολ/βαρέλι.

Η ΙΕΑ, στο μεταξύ, αναθεώρησε ανοδικά τις προβλέψεις της για την παγκόσμια ζήτηση, καθώς η άνοδος των τιμών του φυσικού αερίου και το κύμα ζέστης αύξησαν τη ζήτηση για πετρέλαιο.

Η παγκόσμια κατανάλωση θα αυξηθεί κατά 2,1 εκατ. βαρέλια ημερησίως φέτος, από 380.000 βαρέλια που ήταν η προηγούμενη πρόβλεψη.

Παράλληλα, ο Οργανισμός εκτιμά ότι ο ΟΠΕΚ+ δεν θα αυξήσει την παραγωγή τους επόμενους μήνες λόγω της περιορισμένης πλεονάζουσας χωρητικότητας.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ