12/08: Ποια είναι η ιστορία της Παγκόσμιας Ημέρας Νεολαίας;


Η Διεθνής Ημέρα Νεολαίας είναι μια εξαιρετική στιγμή για να γιορτάσετε και να μάθετε να εκτιμάτε την επόμενη γενιά, καθώς και το μέλλον της ανθρωπότητας, διοργανώνοντας τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Νεολαίας

Ιστορία της Παγκόσμιας Ημέρας Νεολαίας

Η Ημέρα της Νεολαίας προσφέρει μια ευκαιρία για κάθε χώρα να αξιολογήσει την επένδυση και τη δέσμευσή της στη νεολαία, καθώς και στη γενική εκπαίδευση (τόσο για τη νεολαία όσο και για τη νεολαία). Εγκρίθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη το 1999 μετά από σύσταση της Παγκόσμιας Διάσκεψης Υπουργών Αρμόδιων για τη Νεολαία, η πρώτη Διεθνής Ημέρα Νεολαίας έλαβε χώρα το καλοκαίρι του 2000. Αν και ο σκοπός της σίγουρα είχε σκοπό να εμπνεύσει και να ενθαρρύνει τους ηγέτες των χωρών να έχοντας επίγνωση των θεμάτων που σχετίζονται με τη νεολαία, το συναίσθημά της μπορεί να μεταδοθεί μακριά από τους πολιτικούς ηγέτες και στην κουλτούρα των επόμενων γενεών κάθε χώρας. Αυτό σημαίνει ότι η Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας δεν πρέπει να συμμετέχει μόνο σε παγκόσμιο και εθνικό επίπεδο, αλλά και σε τοπικό επίπεδο. Και αυτό μπορούν να το κάνουν οι άνθρωποι που γνωρίζουν και αγαπούν τη νεολαία των κοινοτήτων τους. Η Διεθνής Ημέρα Νεολαίας έχει σκοπό να δώσει τη δυνατότητα στους νέους να συμμετέχουν στη δημόσια ζωή, ώστε να είναι προετοιμασμένοι και εξοπλισμένοι για να συμβάλουν στην ανάπτυξη της κοινωνίας σε όλο τον κόσμο. Ήρθε η ώρα να γιορτάσουμε την Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας!

Πώς να γιορτάσετε την Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας

Ο εορτασμός και η απόλαυση αυτής της ημέρας έχει να κάνει με την επίγνωση των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι νέοι σήμερα, καθώς και με την εργασία για να βοηθήσουμε στην επίλυση αυτών των προβλημάτων για τους ηγέτες του αύριο. Δοκιμάστε αυτές τις ιδέες προς τιμήν της Παγκόσμιας Ημέρας Νεολαίας:

  • Συμμετάσχετε και υποστηρίξτε τις δραστηριότητες της νεολαίας. Εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία να μάθετε για την τοπική κουλτούρα, τις δραστηριότητες και την εκπαίδευση των νέων και να εμπλακείτε στην ευημερία της επόμενης γενιάς της ανθρωπότητας. Δεδομένου ότι οι δυσκολίες και οι προκλήσεις της νεολαίας μπορούν να αλλάζουν από πόλη σε πόλη ή από πόλη σε πόλη, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε τι συμβαίνει στην τοπική κοινότητα για να κατανοήσουμε τις ανάγκες που αντιμετωπίζουν οι νέοι του σήμερα. Αυτό μπορεί να γίνει με τον εθελοντισμό σε τοπικά προγράμματα νεολαίας ή άλλες τοπικές δραστηριότητες που υποστηρίζουν νέους στην τοπική κοινότητα.
  • Δείξτε Ενδιαφέρον για τους Νέους. Για όσους έχουν ήδη τη νεολαία στη ζωή τους, αυτή είναι μια εύκολη μέρα για να εργαστούν λίγο πιο σκληρά στην προσπάθεια να τους γνωρίσουν και να τους κατανοήσουν. Μπορεί να χρειαστεί λίγο για να χτίσετε εμπιστοσύνη, αλλά αυτή είναι μια εξαιρετική μέρα για να ξεκινήσετε. Ξεκινήστε δείχνοντας ενδιαφέρον για αυτό που κάνουν ή σκέφτονται με αυτούς τους τρόπους:
  • Κάντε μερικές ερωτήσεις σχετικά με τα όνειρά τους ή πώς θα ήθελαν ο κόσμος να είναι διαφορετικός
  • Προσφερθείτε να τους βοηθήσετε με κάτι που χρειάζονται ή ζητήστε τους βοήθεια με την τεχνολογία ή κάτι στο οποίο είναι καλοί

  • Ζητήστε τους να αποκαλύψουν κάτι για τις τρέχουσες αγαπημένες τους μουσικές επιλογές και ακούστε μαζί τους, κάτι που μπορεί να βελτιώσει τη σχέση απλώς αφιερώνοντας χρόνο για να περάσετε μαζί
  • Να είστε σκόπιμοι. Αν και στην αρχή μπορεί να είναι δύσπιστοι αν βρεθούν ξαφνικά στο επίκεντρο της προσοχής, τελικά, θα ενθουσιαστούν με το ενδιαφέρον που τους δίνεται και θα νιώσουν πιο άνετα.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ