Εποχή γρίπης στις ΗΠΑ: Τα κρούσματα στην Αυστραλία προκαλούν ανησυχίες, λένε οι ειδικοί


Εποχή γρίπης στις ΗΠΑ: Η περίοδος γρίπης 2022-2023 πλησιάζει γρήγορα και οι ειδικοί λένε ότι η επερχόμενη σεζόν μπορεί να είναι δύσκολη Οι ειδικοί φέρεται να προβλέπουν ότι η εποχή της γρίπης θα μπορούσε να πλησιάσει τις ΗΠΑ, μετά από αυτό που τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων χαρακτήρισαν περίοδο χαμηλής σοβαρότητας πέρυσι.

Οι υψηλοί αριθμοί κρουσμάτων στην Αυστραλία προκαλούν ανησυχίες, με τα δεδομένα από το σύστημα επιτήρησης της Αυστραλίας να δείχνουν ότι τα κρούσματα φέτος έχουν ήδη ξεπεράσει εκείνα του 2019. Μέχρι στιγμής φέτος, έχουν γίνει 212.573 ειδοποιήσεις εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης και 246 θάνατοι που έχουν αναφερθεί στο Εθνικό Σύστημα Εποπτείας Ειδοποιήσιμων Νοσημάτων της χώρας.

Το 2019, περίπου 150.000 περιπτώσεις αναφέρθηκαν μέχρι τα μέσα Ιουλίου, σύμφωνα με έκθεση της USA Today.

Αν και η δραστηριότητα της γρίπης μειώνεται στις ΗΠΑ και η κυκλοφορία του καλοκαιριού είναι συνήθως χαμηλή, το CDC είπε ότι η παραμονή σε επαγρύπνηση για λοιμώξεις, οι δοκιμές για εποχικούς ιούς και η παρακολούθηση για νέες μολύνσεις από τον ιό της γρίπης Α παραμένουν σημαντικές.

«Ένα ξέσπασμα της υψηλής παθογονικότητας της γρίπης των πτηνών A(H5N1) βρίσκεται σε εξέλιξη· οι πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης και τα άτομα που εκτίθενται σε άρρωστα ή μολυσμένα πτηνά θα πρέπει να παραμείνουν σε επαγρύπνηση για την εμφάνιση συμπτωμάτων που συνάδουν με τη γρίπη», ανέφερε.

«Η λήψη ενός εμβολίου κατά της εποχικής γρίπης κάθε χρόνο παραμένει ο καλύτερος τρόπος προστασίας από την εποχική γρίπη και τις δυνητικά σοβαρές συνέπειές της».

Οι ιοί της γρίπης μπορούν να αλλάζουν από χρόνο σε χρόνο, επομένως το εμβόλιο ενημερώνεται ετησίως για την προστασία από τα νέα στελέχη του ιού της γρίπης.

Η περίοδος της γρίπης στην Αμερική κορυφώνεται γενικά μεταξύ Δεκεμβρίου και Φεβρουαρίου, αλλά η δραστηριότητα μπορεί να διαρκέσει έως και τον Μάιο. Φαρμακεία όπως το Walgreens και το CVS προσφέρουν ήδη εμβόλια γρίπης στους πελάτες, μέσω επίσκεψης και προγραμματισμένων ραντεβού.

Μια μελέτη του 2018 στον πληθυσμό των ΗΠΑ έδειξε ότι μεταξύ 3% και 11% αρρωσταίνουν από τη γρίπη κάθε εποχή.

Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι τα παιδιά είναι πιο πιθανό να αρρωστήσουν και ότι τα άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών έχουν τις λιγότερες πιθανότητες.

Οι επιπλοκές από τη γρίπη μπορεί να περιλαμβάνουν βακτηριακή πνευμονία, μολύνσεις αυτιών, μολύνσεις κόλπων και επιδείνωση χρόνιων ιατρικών καταστάσεων.

Το CDC εκτιμά ότι η γρίπη έχει οδηγήσει σε 9 εκατομμύρια έως 41 εκατομμύρια ασθένειες και σε 12.000 έως 52.000 θανάτους ετησίως μεταξύ 2010 και 2020.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ